ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέες Κινητοποιήσεις

 

Νέα μαχητική συγκέντρωση και μοτοπορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 12 Σεπτέμβρη οι διανομείς της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για αυξήσεις και μέτρα προστασίας, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που προσπαθεί να σπάσει την πάλη τους με απολύσεις.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου της «e-food» και των διανομέων της «Wolt», ενώ συμμετείχαν συνάδελφοί τους και από άλλες πλατφόρμες.



Οι διανομείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΧΑΝΘ και από εκεί πραγματοποίησαν μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης.

Διεκδικούν:

Για τους μισθωτούς αύξηση στον βασικό μισθό, επίδομα γάμου και κινητής τηλεφωνίας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Για τους freelancers ζητούν επαναφορά τιμοκαταλόγου με αυξημένες τιμές κατά 30%. Θέσπιση ελάχιστης τιμής παραγγελίας. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανά ώρα.

Για όλους, χρηματική αποζημίωση όταν θα πρέπει να κλείνει η εφαρμογή λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, μηνιαίο επίδομα επικινδυνότητας της εργασίας, συν 15% αυξήσεις στις τιμές ανά παραγγελία. ΜΑΠ, βενζίνες, συντήρηση με ευθύνη της εργοδοσίας. Δωρεάν ΜΑΠ για όλους και να δοθούν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν στην εταιρεία οι διανομείς για τα ΜΑΠ.
 

Σωματεία στηρίζουν τον αγώνα τους


Τη στήριξή τους στον αγώνα των διανομέων εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία: ΣΕΤΕΠΕ, ΣΕΤΗΠ, Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων, Praktiker, «Σκλαβενίτης» Βόρειας Ελλάδας, «Μασούτης» Βόρειας Ελλάδας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών Κ. Μακεδονίας, Pfizer Hellas, Χάρτου - Τύπου Κεντρικής Μακεδονίας, Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδας, Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είμαστε μαζί σας, στηρίζουμε τον κοινό αγώνα που δίνετε είτε ως μισθωτοί είτε ως freelancers. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας για αύξηση των εισοδημάτων σας, για θέσπιση επιδόματος επικινδυνότητας της εργασίας, για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και για παροχή ΜΑΠ. Θα είμαστε δίπλα σας στους αγώνες σας, στην προσπάθεια να υπογραφεί ΣΣΕ. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και σας στηρίζουμε σε κάθε βήμα του αγώνα σας», σημειώνουν μεταξύ άλλων τα σωματεία.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου