ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Στο Γιορτινό Μαρούσι Δεν Χωρούν... Πολιτικά Τραπεζάκια

 
Για τρίτη φορά σε ένα μήνα παρεμποδίζεται η καθιερωμένη -εδώ και 20 χρόνια- εξόρμηση της τοπικής οργάνωσης ΣΕΚ Αμαρουσίου στον κεντρικό πεζόδρομο (Ερμού) της πόλης. Αστυνομικοί, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτριας καταστήματος, προχώρησαν σε εξακρίβωση στοιχείων μελών του κόμματος που μοίραζαν προκηρύξεις και εφημερίδες ζητώντας τους να αποχωρήσουν!

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος (που έκανε την καταγγελία) επικαλέστηκε ότι «την ενοχλεί η αισθητική» ενώ περαστικοί που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό σχολίαζαν αρνητικά πως «δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε ερώτηση δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.» αστυνομικός απάντησε «για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά»!

«Πριν ξεκινήσει η εκστρατεία νόμου και τάξης του Χρυσοχοΐδη η ίδια καταστηματάρχισα έκανε κάθε εβδομάδα τα ίδια: απειλές προς εμάς να φύγουμε, κλήσεις στην αστυνομία και στον εμπορικό σύλλογο να μας διώξουν. Όμως ποτέ δεν είχε ξαναέρθει η αστυνομία ούτε μας είχαν προσαγάγει. Τώρα είναι επιλογή και της αστυνομίας να μας παρενοχλεί την ώρα της εξόρμησης μας, στα πλαίσια της τρομοκράτησης και καταστολής κάθε πολιτικής διαδικασίας» λέει στην «Εφ.Συν.» η Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης και μέλος του ΣΕΚ.

Μετά από περίπου δύο ώρες, διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων και των κατοίκων υπέρ του δικαιώματος της ειρηνικής πολιτικής δράσης, το περιπολικό και οι αστυνομικοί αποχώρησαν.

Να σημειώσουμε ότι στις 9 Νοεμβρίου, μέλη του ΣΕΚ προσήχθησαν στο ΑΤ Αμαρουσίου, μετά από καταγγελία της ίδιας ιδιοκτήτριας και την υποστήριξη του προέδρου του τοπικού εμπορικού συλλόγου, μέλους του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής ακροδεξιού σχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου