ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Στο Πριν Αυτής Της Κυριακής : Συνεντεύξεις Αλέν Μπαντιού και Σεραφείμ Σεφεριάδη

Μη χάσετε στο Πριν αυτής της Κυριακής δυο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από τον εμβληματικό Γάλλο φιλόσοφο Αλέν Μπαντιού καθώς και από τον αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σεραφείμ Σεφεριάδη. Μιλούν για την Αριστερά και τα σύγχρονα ερωτήματα των κινημάτων και των εξεγέρσεων σε διεθνές επίπεδο.

Μιλώντας στο ΠΡΙΝ και στη Λίτσα Φρυδά ο Γάλλος μαρξιστής φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού ήταν όπως πάντα ποταμός. Σχολίασε τους πάντες και τα πάντα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, αναζητώντας πάντα το Είναι αντί του Φαίνεσθαι, αλλά και τον δρόμο από το Είναι στο Συμβάν. Προφανώς, τα όσα μας είπε ήταν αδύνατο να χωρέσουν στον περιορισμένο χώρο μίας σελίδας της εφημερίδας. Γι’ αυτό, θα υπάρξει και «δεύτερο μέρος» της συνέντευξης στα επόμενα φύλλα, ενώ στη συνέχεια θα αναρτηθεί ολοκληρωμένη και χωρίς περικοπές στην ιστοσελίδα μας prin.gr.



Σεραφείμ Σεφεριάδης:

Συγκρουσιακοί κύκλοι σε 18 χώρες

Με τη δεκαετία του ‘60 συγκρίνεται ο αριθμός των διαμαρτυριών, μετά από χρόνια κινηματικής νηνεμίας και αντιδραστικής επικράτησης. Τα κινήματα έχουν την εμπειρία του προηγούμενου κύματος και δεν υποχωρούν, παρά τις κατακτήσεις που αποσπούν, λέει στο Πριν ο Σεραφείμ Σεφεριάδης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο, Life Member στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ

Όπως τονίζει στο Πριν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουρμούρη την Ελλάδα ξεκίνησε η υπέρβαση του σοκ αποκαρδίωσης που προκάλεσε η συνθηκολόγηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κυβερνητική πολιτική της αστυνομικής βίας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου