ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΟΚΔΕ Σπάρτακος : Για Την Εισαγγελική Πρόταση Στη Δίκη Της Χ.Α.

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της ναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή», αποτελεί πρόκληση για το αντιφασιστικό κίνημα, τα θύματα της φασιστικής βίας και το λαϊκό κίνημα. Η απόφαση, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αθώωση του τάγματος εφόδου Νίκαιας για τη δολοφονία Φύσσα και την απαλλαγή της ηγεσίας από την κατηγορία της σύστασης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, έρχεται σε αντίθεση τόσο με το αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στη δίκη όσο και με τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες των αντιφασιστών/αντιφασιστριών τα τελευταία 30 χρόνια.

Επί της ουσίας, η εισαγγελέας υιοθετεί τη σαθρή επιχειρηματολογία του ναζιστικού υποκόσμου και της ακροδεξιάς προπαγάνδας. Αποδεικνύει πως οι μηχανισμοί του βαθέος κράτους και του παρακράτους, που τα προηγούμενα χρόνια κάλυπταν τη δράση των φασιστών, βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο και βάζουν πλάτη για την ανασύσταση των ταγμάτων εφόδου και την επαναφορά της ΧΑ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ακόμα, αποτελεί τρανή απόδειξη του ταξικού χαρακτήρα της δικαστικής εξουσίας, η οποία συνεχίζει την παράδοση της προστασίας των μπράβων του συστήματος.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα έχει μακρά πείρα σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Από την προστασία της φασιστικής ΕΕΕ του μεσοπολέμου, την ανταμοιβή των δοσίλογων της κατοχής για τον «αντικομμουνιστικό αγώνα» τους, την οργάνωση των παρακρατικών της καρφίτσας τη δεκαετία του 1960, το χάιδεμα των βασανιστών της χούντας και το δίχτυ προστασίας γύρω από τον Κορκονέα, η αστική δικαιοσύνη αποδεικνύει πως είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τους προστάτες του συστήματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για τους σκοπούς της έδρας, καλούμε κάθε αντιφασίστα/αντιφασίστρια σε άμεση υποστήριξη της πολιτικής αγωγής και σε επαγρύπνηση ενάντια στη φαιά πανούκλα. Οι ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας, να δώσουν μαζική και μαχητική απάντηση στις μεθοδεύσεις του κράτους και του παρακράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου