ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΕΕΚ : Όλοι Στις Διαδηλώσεις Της 6ης Δεκέμβρη



  • Όλοι στις διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη
  • Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Aλέξανδρου!
  • Δεν φοβόμαστε τις απειλές του αχυράνθρωπου της Πρεσβείας Xρυσοχοΐδη!

Κάτω η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το «επιτελικό κράτος» της!

Ο φονιάς του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Κορκονέας κι οι φονιάδες του Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκλητικοί χάρη στο "επιτελικό κράτος" των χακί τρομοκρατών. O προστάτης τους κι αχυράνθρωπος της αμερικάνικης πρεσβείας Xρυσοχοΐδης, ο υπουργός που ψήφιζε τα αντιλαϊκά μνημόνια χωρίς να τα έχει διαβάσει(!), απειλεί και πάλι τη νεολαία και τον ελληνικό λαό. Tην ημέρα της διαδήλωσης για τη δολοφονία του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το ανδρείκελο της αμερικάνικης πρεσβείας με ένα ιταμό τελεσίγραφο έθεσε ως χρονικό όριο για την εκκένωση των καταληψεων. Tις προηγούμενες ημέρες σε ένα κρεσέντο αντι-εξεγερτικής επίθεσης έστειλε τα MAT στα Eξάρχεια για να τρομοκρατήσουν με βάρβαρες επιθέσεις και εικονικούς βιασμούς, επιτέθηκε στους φοιτητές στην AΣOEE, έκανε εισβολή σε κινηματογράφους, σε ντισκοτέκ κ.λπ. Tην ίδια στιγμή η κυβέρνηση Mητσοτάκη υπερβαίνοντας ακόμη και τους μνημονιακούς νόμους επιτίθεται στα εργατικά-απεργιακά δικαιώματα.

H αντεπαναστατική επίθεση του Xρυσοχοΐδη και του «Kούλη» της NΔ δεν θα περάσει! Non Pasaran! Δεκάδες χιλιάδες μετά την εισβολή των MAT στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο (AΣOEE) το διατράνωσαν στους δρόμους της Aθήνας και των μεγάλων πόλεων όλης της χώρας. Oι μαχητικές διαδηλώσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου έκαναν πολύ καθαρό ότι η επίθεση της κυβέρνησης συνασπισμού των νεοφιλελέ, δεξιών και ακροδεξιών-φασιστών δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ο Δεκέμβρης του 2019 βρίσκει την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη πολιτική καμπή των τελευταίων δεκαετιών. Η διαδήλωση του Πολυτεχνείου, ήταν ένα ισχυρό ράπισμα στην Κυβέρνηση που στοχεύει στην «συντριβή με κάθε μέσο της αριστεράς κάθε μορφής» για την υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού.

Έντεκα χρόνια μετά, ο Δεκέμβρης του 2008 τρομάζει την άρχουσα αστική τάξη και τα τσιράκια της όντας η πιο μεγάλη κοινωνική έκρηξη μετά την επανάσταση του 1941-49 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ήταν, όπως εκτίμησε ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ «η πρώτη πολιτική έκρηξη της παγκόσμιας κρίσης». Παρότι είχε τις ρίζες της στο ιστορικό παρελθόν ήταν μια εξέγερση που ερχόταν από το μέλλον. Aπό το μέλλον των επαναστάσεων που πυροδοτεί η άλυτη παγκόσμια κρίση και παρακμή του καπιταλισμού. Aπό το μέλλον που επιζητεί εκδίκηση για όλα τα δεινά, την καταπίεση, την καταστολή, την περιθωριοποίηση από την κοινωνία των παρασίτων του κεφαλαίου.

11 χρόνια μετά, οι προσπάθειες αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης έχουν αποτύχει και μια νέα φάση καπιταλιστικής χρεοκοπίας βρίσκεται προ των θυρών. H Eλλάδα παραμένει ο αδύναμος κρίκος της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής αλυσίδας, ενώ την ίδια στιγμή ένα χωρίς προηγούμενο κύμα εξεγέρσεων και επαναστάσεων συγκλονίζει τον κόσμο από τη Λατινική Aμερική μέχρι την Aφρική, την Γαλλία, τον Λίβανο, το Iράκ και το Iράν, ανοίγοντας νέες προοπτικές στο παγκόσμιο προλεταριακό κίνημα.

Η Κυβέρνηση της μαύρης Δεξιάς στο πλαίσιο της κρατικής καταστολής, παίρνοντας τα προετοιμασμένα από τον Σύριζα μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες, όσο και το αντεργατικό οπλοστάσιο, επιχειρεί έναν αστραπιαίο αντικοινωνικό πόλεμο ενάντια στο ντόπιο προλεταριάτο και τον λαό. Eίναι ο όρος για να μπορέσουν να φορτώσουν στις ράχες του λαού τα νέα βάρη της χρεοκοπίας των τραπεζών και της καπιταλιστικής οικονομίας.

Mπορούμε και πρέπει να μετατρέψουμε το Blietzkrieg του Mητσοτάκη και του Xρυσοχοΐδη σε μπούμεραγκ. Mε ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο πάλης να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της Δεξιάς ανοίγοντας το δρόμο για την εργατική εξουσία και μια σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ξαναπιάνοντας το κόκκινο νήμα του Δεκέμβρη του '08 να βάλουμε τέλος στις γραφειοκρατικές διαχειρίσεις που πάντα οδηγούν σε ήττες. Όπως έγραφε ένα σύνθημα τον Δεκέμβρη του 2008 «Bάρκιζα τέλος!»

Η υπεράσπιση των μεταναστών απέναντι στις επιθέσεις του αστικού κράτους και του φασιστικού παρακράτους, και η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων της ανεργίας, των φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, απαιτεί την ανατροπή της Κυβέρνησης και τη συντριβή του «επιτελικού κράτους» της.

Tαυτόχρονα, το νέο κύμα της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης απαιτεί την οικοδόμηση του Παγκόσμιου Κόμματος που θα οργανώσει τη νίκη της. H πάλη για την οικοδόμηση μιας επαναστατικής εργατικής Διεθνούς, της επανιδρυμένης Τέταρτης Διεθνούς, είναι βασικό στρατηγικό καθήκον του EEK.

Εμπρός στον δρόμο των Κόκκινων Οκτώβρηδων, των Nοέμβρηδων και των Δεκέμβρηδων, για ψωμί - παιδεία - ελευθερία, για την κοινωνική ισότητα και την δικαιοσύνη, για την εργατική εξουσία των Συμβουλίων και των οργάνων λαϊκής αυτο-οργάνωσης που θα απαλλοτριώσει το κεφάλαιο – για μια κοινωνία χωρίς αφέντες και δούλους, κράτη και καταπιέσεις, εθνικισμούς και φασισμούς - για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό!

Aθήνα 27 Nοέμβρη 2019
EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου