ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ο Θάνος Μικρούτσικος «Έφυγε», Τα Τραγούδια Του Θα Είναι Πάντα Κοντά Μας…

Ένας άνεμος αντίστασης διαπερνά όλο το μουσικό έργο του Θάνου Μικρούτσικου, του πιο εμβληματικού συνθέτη της μεταπολίτευσης που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, νικημένος από τον καρκίνο στα 72 χρόνια του μετά από μια γενναία πολύχρονη μάχη.

Τα τραγούδια του εκφράζουν το εξεγερσιακό, δημιουργικό πνεύμα της Μεταπολίτευσης. Παράλληα, αποτελούν μια δυνατή καλλιτεχνική απάντηση σε όσους επιχειρούν και σήμερα να ακυρώσουν, να συκοφαντήσουν την αντίσταση που πρόβαλαν οι γενιές της Μεταπολίτευσης στον ιμπεριαλισμό και την καταπίεση -μια αντίσταση που σίγουρα θα τη συνεχίσουν, με άλλους τρόπους, οι γενιές του σήμερα και του αύριο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος με την τέχνη και γενικότερα την πολιτική στάση του δεν εξέφρασε μόνο τη δική του αξιοπρέπεια, αλλά και την αξιοπρέπεια μιας γενιάς. Ο νους μας τρέχει και στον μεγάλο ποιητή Άλκη Αλκαίο,που τους στίχους του μελοποίησε έξοχα ο Μικρούτσικος και ο οποίος επίσης έφυγε πρόωρα πριν λίγα χρόνια. Τρέχει και στην υπέροχη Μαρία Δημητριάδη που ο λυγμός της φωνής της εξέφρασε το πάθος μιας ολόκληρης εποχής.
Πηγή : Πριν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου