ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Δευτέρα 28/2 Στο Κτίριο 13 Στις 9 πμ Συνεχίζεται Η Δίκη Των Σεπολίων

Κ.Ε.Δ.Δ.Α.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τη Δευτέρα 28/2 στο κτίριο 13 θα συνεχιστεί η δίκη για τους 4 από τους 5 κατηγορούμενους για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη του 2020 από το σταθμό Λαρίσης προς τα Σεπόλια.

 

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης μετά την αναβολή εκδίκασης στις 8/2 και μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ήδη το κατηγορητήριο με τις χαλκευμένες από την αστυνομία κατηγορίες έχει αποδομηθεί πλήρως με τις πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, σε συνέχεια των ερωτήσεων και των συνήγορων υπεράσπισης στους μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικούς που έπεσαν σε ένα σωρό αντιφάσεις και αποκαλύφθηκε ότι έλεγαν σωρεία ψεμάτων και ανακρίβειες.

Σημαντικό στοιχείο που ενισχύει την προοπτική για την αθώωση των κατηγορούμενων από κάθε κατηγορία είναι ότι στη δίκη ενάντια σε διαδηλωτή στα Προπύλαια στις 17 Νοέμβρη του 2020 υπήρξε αθωωτική απόφαση με πρόταση και του εισαγγελέα. Στη δίκη αυτή σε βάρος του Λάμπρου Χατζάρα, μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, είχε ασκηθεί δίωξη πάλι με αστήρικτες και αβάσιμες κατηγορίες για «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης» και «βία κατά υπαλλήλου». Ενώ, ο αστυνομικός της ομάδας «Δράση» μάρτυρας κατηγορίας ισχυρίστηκε ότι ο συνδικαλιστής συνελήφθη γιατί βρισκόταν ανάμεσα σε πλήθος συγκεντρωμένων που ...πετούσε πέτρες. Ο αστυνομικός επίσης, ισχυρίστηκε ότι «λόγω καραντίνας ο κόσμος δεν μπορούσε να μείνει σπίτι» (!) και για αυτό ήταν συγκεντρωμένος, υποκρινόμενος ότι δεν ήξερε ότι υπήρχαν συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι συναφείς ευφάνταστες κατηγορίες κατά των διαδηλωτών στα Σεπόλια συν την επιλεκτική κατηγορία, όχι κατά των χιλιάδων διαδηλωτών εκείνης της μέρας, αλλά μόνο κατά των διωκόμενων των Σεπολίων για παραβίαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-μέτρων covid, είναι φανερό ότι καταρρέουν.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και την απαίτηση για αθώωση όλων των διωκόμενων και απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, για πολιτικές και κινηματικές δράσεις ενάντια στους αγωνιστές .Καλούμε σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 28/2 στις 9 πμ στο κτίριο 13 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου