ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Γιώργος Πατέλης / Επιστρέφει Στη Φυλακή Ο Καταδικασμένος Χρυσαυγίτης

 

 

Ο πρώην πυρηνάρχης της εγκληματικής οργάνωσης στη Νίκαια, ο χρυσαυγίτης Γιώργος Πατέλης, επιστρέφει στη φυλακή καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χαράλαμπου Μωισίδη για αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης είχε αποφυλακιστεί.

Επισημαίνεται ότι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο σκεπτικό του  όσον αφορά στην αναίρεση επεσήμαινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία βγήκε από τις φυλακές ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», υπογράμμιζε ο Χαράλαμπος Μωϋσίδης.

Να σημειωθεί ότι ο πυρηνάρχης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή,  Γιώργος Πατέλης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για τη συμμετοχή του στην οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Μετά την απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, του Πενταμελούς Εφετείο Αναστολών της Αθήνας, ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Τότε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε ζητήσει να διαβιβαστεί το σκεπτικό της απόφασης αποφυλάκισης μόλις θεωρηθεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί ή όχι άσκηση αναίρεσης

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου