ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης – Συνεργαζόμενοι : Η Επίθεση Στον Συνάδελφο Κώστα Παπαδάκη Είναι Επίθεση Σε Όλους Μας!

Κώστας Παπαδάκης
Ο συνάδελφος Κώστας Παπαδάκης, επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την Εναλλακτική Παρέμβαση, είναι γνωστός μεταξύ άλλων και για τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας. Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε άρθρο με το οποίο ασκούσε κριτική στις προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης και του εκλογικού σώματος μέσω των δημοσκοπήσεων. Η επίθεση που ακολούθησε ήταν προκλητική! Τον χορό έσυρε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναπαράγοντας δημοσίευμα του φιλοκυβερνητικού ιστότοπου «iefimerida.gr» με τίτλο: «Γνωστός δικηγόρος, υπερασπιστής της 17Ν, ζητάει να καταργηθούν οι δημοσκοπήσεις!». Ακολούθησαν αστέρες της δημοσιογραφίας, όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης, που θυμήθηκε για άλλη μια φορά την… Βόρεια Κορέα.

Ο τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος παραβιάζει, καταρχάς, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, καθώς διαστρεβλώνει την άποψη του Παπαδάκη ο οποίος δεν προτείνει την κατάργηση των δημοσκοπήσεων γενικά αλλά των εκλογικών. Αυτό όμως είναι το λιγότερο, αφού ούτως ή άλλως τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους ακόμα κι αν πρόκειται για απλή αναπαραγωγή θέσεων. Το σημαντικότερο είναι η στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη με την άθλια τακτική της ταύτισης του δικηγόρου με τον εντολέα του και τα αδικήματα του προσώπου που υπερασπίζεται. Η φράση «υπερασπιστής της 17Ν» αποσκοπεί φανερά στον αποπροσανατολισμό των αναγνωστών μέσω της αναφοράς σε άσχετα με το θέμα του άρθρου ζητήματα. Το πρόβλημά τους είναι η συστηματική δράση του Παπαδάκη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η στοχοποίηση του συναδέλφου είναι υπόθεση όλων των δικηγόρων. Δεν θα αφήσουμε κανέναν/καμιά από εμάς βορά σ’ αυτές τις επιθέσεις που βάλλουν ευθέως ενάντια στο δικαίωμα στην υπεράσπιση. Όσο κι αν ενοχλείται ο υπουργός και κάθε άλλος φορέας της εκτελεστικής εξουσίας, η ανεξαρτησία των δικηγόρων είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου