ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Μαζικός, Διεθνιστικός Αγώνας Σε Όλο Τον Κόσμο Για Την Διαφύλαξη Της Ειρήνης

 


Το πρωί της Πέμπτης βρήκε την Ευρώπη να ξυπνάει παγωμένη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κάθε άνθρωπος που οραματίζεται την ειρήνη και την συνεργασία της ανθρωπότητας πρέπει να ανησυχεί και να δράσει αποφασιστικά για την αποκλιμάκωση της έντασης. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε στρατιωτικές βάσεις και η προέλαση ρωσικών στρατευμάτων ορίζουν μία νέα κατάσταση για την περιοχή, εξαιρετικά επικίνδυνη που καμία σχέση δεν έχει με την αποσυμπίεση της έντασης. Είχαν προηγηθεί οι συνεχείς βομβαρδισμοί των αυτόνομων δημοκρατιών του Ντονμπάς από τον Ουκρανικό στρατό και τα νεοναζιστικά τάγματα, η απειλή στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου εναντίον τους και η αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους από την Ρωσία.

Στη βάση αυτής της αναγνώρισης, το ρωσικό κράτος θεωρεί την επίθεση δικαιολογημένη. Για εμάς είναι καθαρό: καμία εισβολή σε ξένο έδαφος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη, ενώ το δικαίωμα ανεξαρτησίας των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ είναι αδιαπραγμάτευτο. Όμως, στο όνομα αυτού, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις που δυσχεραίνουν την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Αρνούμαστε να σταθούμε μόνο σε ένα στιγμιότυπο της σύγκρουσης, όπως θα ήθελαν οι κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Από την δεκαετία του 1990, το ΝΑΤΟ προωθείται όλο και πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας περικυκλώνοντας την και οξύνοντας την ένταση στην ευρύτερη περιοχή. Βολικά «ξεχνούν» ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, μετά την πρώτη Συμφωνία του Μινσκ, η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει παραβιάσει επανειλημμένα την εκεχειρία. Οι ναζιστικές-παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν ενταχθεί εδώ και χρόνια στον κρατικό και στρατιωτικό μηχανισμό της Ουκρανίας, οργανώνουν και διαπράττουν συστηματικά εγκλήματα πολέμου εναντίον των ρωσόφωνων πολιτών της χώρας – με χαρακτηριστικό παράδειγμα την δολοφονία δεκάδων αντιφασιστών στο κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού στις 2 Μαϊου 2014. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας μετέτρεψε τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο του Ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και παράγοντα όξυνσης της έντασης που απειλεί την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι εξίσου συνυπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση καθώς απέκλεισαν την Ρωσία από τις ευρωπαϊκές υποθέσεις ναρκοθετώντας την ειρήνη στην ήπειρο.

Πολύ περισσότερο, οι πρόσφατες προβλέψεις των νατοϊκών για «ρωσική επέμβαση» είναι μία αυτό-εκπληρούμενη προφητεία και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επιβεβαιωθεί. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προηγηθεί βομβαρδισμοί στο Ντονμπάς από τον ουκρανικό στρατό, ακολουθώντας οδηγίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Με αυτό τον τρόπο, υπονομεύτηκε κάθε προσπάθεια ειρήνευσης και διπλωματικής λύσης. Όμως, για ακόμα μία φορά, το βρώμικο παιχνίδι του ΝΑΤΟ και του Ουκρανικού καθεστώτος, θα το πληρώσουν οι λαοί και οι άοπλοι πολίτες της Ουκρανίας που ψάχνουν από σήμερα το πρωί καταφύγιο.

Ο κίνδυνος αφορά άμεσα και τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ που θα τρέξει να εμπλέξει την Ελλάδα σε μία επικίνδυνη πολεμική περιπέτεια. Ήδη χαίρονται τα κυβερνητικά στελέχη και τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα που οι νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας έχουν ενεργοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια. Ως πιστοί ακόλουθοι των νατοϊκών σχεδιασμών, τρέχουν να μπλέξουν τους πολίτες σε έναν άδικο πόλεμο.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους και όλες. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά στην απειλή της πολεμικής σύρραξης. Η Αριστερά μαζί με το λαϊκό κίνημα, τα σωματεία και τους συλλόγους πρέπει να προχωρήσουν σε μαζικές δράσεις, να αγωνιστούν για την ειρήνη και τη συνύπαρξη των λαών, ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς από όπου και αν προέρχονται.

-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

-Να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία, αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό! Να σταματήσει η στρατιωτικοποίηση της ευρύτερης περιοχής και η συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικά.

-Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

-Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, διάλυση της φιλοπόλεμης συμμαχίας του θανάτου

-Πλήρη δικαιώματα σε όλες τις εθνότητες της Ουκρανίας. Ανεξαρτησία και ελευθερία στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς.

– Να τσακιστούν οι νεοναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες και οργανώσεις που δρουν σε συνεργασία με το ουκρανικό κράτος.

– Αλληλεγγύη προς το ρώσικο λαό και τις δύσκολες προσπάθειες να οικοδομήσει ένα κοινωνικό κίνημα κατά του πολέμου, του ιμπεριαλισμού και της εγχώριας απολυταρχίας.

-Μαζικός, παγκόσμιος αγώνας για την υπεράσπιση της ειρήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου