ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΑΘΗΝΑ : Ανταπόκριση Από Την Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση Που Κάλεσε Το ΚΚΕ (μ-λ)

 


 Με τη δυναμική συμμετοχή δεκάδων κόσμου, εργαζομένων και νεολαίας,  ολοκληρώθηκε η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι. στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στο Μοναστηράκι στις 12:00 με τη συμμετοχή των οργανώσεων του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι και την Ομόνοια για την καταδίκη της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

.

 Σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας διαβάστηκαν ανακοινώσεις και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Την συγκέντρωση στήριξε και η Ταξική Πορεία, η οποία διάβασε την ανακοίνωσή της καλώντας τους εργαζόμενους να βγουν  μαζικά στο δρόμο ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) κάλεσε πλατιά το λαό να καταδικάσει το νέο έγκλημα που συντελείται στην Ουκρανία και να διαδηλώσει ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, που δεν διστάζουν να θυσιάζουν ολόκληρους λαούς για τα δικά τους συμφέροντα. Παράλληλα, με την επικινδυνότητα των εξελίξεων αναδείχθηκε η αναγκαιότητα και ο δικός μας λαός να αντισταθεί και να καταδικάσει την πολιτική της εξαρτημένης ντόπιας άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης που χαρίζουν γη και νερό στους φονιάδες των λαών  δένοντας ολοένα και πιο σφιχτά τη χώρα στο αμερικανονατοϊκό άρμα.

Συγκινητική ήταν η στάση μεταναστών από την Ουκρανία, οι οποίοι χειροκρότησαν τη διαδήλωση και με δάκρυα στα μάτια έκφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για αυτήν την εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό τους.


Είναι ανάγκη το σύνολο του λαού και της νεολαίας να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Να απαιτήσουν να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας και καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.

Η σημερινή διαδήλωση ήταν μια πρώτη, άμεση απάντηση στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενώ η συνέχεια της θα δοθεί την Τρίτη 1/3 το απόγευμα στη συγκέντρωση που καλούν αριστερές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου