ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

25/2/22 - Ανακοίνωση Του ΣΕΚ Ενάντια Στον Πόλεμο Στην Ουκρανία

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΟΥΤΕ ΠΟΥΤΙΝ, ΟΥΤΕ ΝΑΤΟ
Κλείστε τις βάσεις, Σταματήστε τους εξοπλισμούς


Η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία που ξεσηκώνει την οργή σε Ανατολή και Δύση. Είναι μια αντιδραστική επίθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί από τα ψέμματα του Πούτιν, αλλά επίσης δεν πρέπει να αφήσουμε τις υποκρισίες των ηγετών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να μας μπλέξουν στα δικά τους πολεμικά σχέδια.

Η προπαγάνδα του Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία ήταν ρώσικη στα βάθη των αιώνων και ότι ο Λένιν έκανε λάθος να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της. Λέει παρόμοια ψέμματα με αυτά που λέγανε και λένε εδώ οι πατριδοκάπηλοι που θέλανε εισβολή στη βόρεια Μακεδονία μέχρι τα Σκόπια στο όνομα του Μεγαλέξανδρου. Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει ότι ο Πούτιν προχωράει στην κατοχή της Ουκρανίας κάνοντας «αντιφασιστικό πόλεμο», γιατί ο ίδιος ο Πούτιν έστειλε στρατό πριν από λίγο στο Καζακστάν για να πνίξει μια εργατική εξέγερση.

Αυτά τα εγκλήματα δεν θα τα σταματήσει η υποκριτική εκστρατεία του ΝΑΤΟ, αντίθετα τα τροφοδοτεί. Οι ηγέτες της Δύσης ξεκίνησαν τη δική τους εξόρμηση για να απλωθεί η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης φτάνοντας μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας. Είναι πρόκληση να μιλάνε για «διεθνές δίκαιο» οι δυτικοί ιμπεριαλιστές που ευθύνονται για τις εισβολές και κατοχές στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τόσες άλλες χώρες. Δεν μας ξεγελάνε με δηλώσεις ότι τώρα δεν θα απαντήσουν στρατιωτικά αλλά με «κυρώσεις». Οι κυρώσεις είναι οικονομικός πόλεμος που θα σπείρει φτώχεια και πείνα και στις δυο πλευρές.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι χωμένη ως το λαιμό στη ΝΑΤΟϊκή εκστρατεία. Έδωσε στις ΗΠΑ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σαν βάση-ορμητήριο προς τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη. Ξοδεύει δισεκατομμύρια για Ραφάλ και φρεγάτες που περιπολούν αγκαλιά με το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια μέχρι το Ισραήλ. Συμμετέχει στις κυρώσεις-οικονομικό πόλεμο της ΕΕ, την ώρα που τα διευθυντήρια της ΕΕ συνεχίζουν τον οικονομικό πόλεμο των Μνημονίων σε βάρος μας.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία απεργούν ενάντια στη διάλυση της Υγείας που φέρνουν οι περικοπές των δαπανών του προϋπολογισμού. Οι εργάτες της Καβάλας, της Λάρκο, της COSCO αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και τη λεηλασία που φέρνουν τα αρπακτικά των ιδιωτικοποιήσεων. Στους εργατικούς αγώνες βρίσκεται η δύναμη για να σταματήσουμε κάθε ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο, είτε στρατιωτική είτε οικονομική. Να προχωρήσουμε σε ρήξη και με το ΝΑΤΟ και με την ΕΕ.

Είναι ώρα να θυμηθούμε τους αγώνες που δώσαμε με το αντιπολεμικό κίνημα ξανά και ξανά και να απαιτήσουμε:

-Να κλείσουν οι βάσεις και να ανοίξουν τα σύνορα. Χιλιάδες και χιλιάδες τρέχουν να σωθούν από τον πόλεμο, είναι πρόκληση να λέει ο Μηταράκης ότι η Ουκρανία είναι «ασφαλής χώρα».

-Να σταματήσουν οι αγορές των Ραφάλ και των φρεγατών, λεφτά για την Υγεία όχι για εξοπλισμούς.

-Αλληλεγγύη στους αντιπολεμικούς διαδηλωτές σε Ανατολή και Δύση. Ούτε με τον Πούτιν ούτε με το ΝΑΤΟ, εργατικές ανταρσίες από την Αθήνα ως τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και τη Μόσχα.


Για να ανατρέψουμε το σύστημα που γεννάει πόλεμο, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις βρομιές του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου