ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Δεν Απέκλεισε Την Αποστολή Ελληνικών Μαχητικών Στην Πολωνία Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να σταλούν ελληνικά μαχητικά στην Πολωνία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δείχνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα για όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σε πλήρη ευθυγράμμιση με ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

 

«Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας και τους συμμάχους μας» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση αν η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί το αίτημα να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη στην Πολωνία από κράτη-μέλη της ΕΕ. Δεν απέκλεισε επίσης να σταλεί στην Ουκρανία και νέο φορτίο με στρατιωτικό υλικό καθώς σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «είμαστε σε συνεννόηση με τους εταίρους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ». 

«Δεν πρέπει να παίρνουμε αποστάσεις», ισχυρίστηκε ο Γ. Οικονόμου και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι «πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις ολόκληρου του δυτικού κόσμου, με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». 

Ήδη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για βαθύτερη εμπλοκή στον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι η Ελλάδα «είναι σε ετοιμότητα να παράσχει βοήθεια σε τομείς που θα της ζητηθεί...».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου