ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Η Κυβέρνηση Καταγγέλλει Την Τουρκία Για… έλλειψη ΝΑΤΟϊκής Συνέπειας! / ΠΡΙΝ


ΠΡΙΝ

▸ Ανησυχητική κλιμάκωση της ανταγωνιστικής ρητορικής από Άγκυρα και Αθήνα σημειώνεται το τελευταίο διάστημα, στη σκιά των σύννεφων πολέμου στην Ουκρανία. Η Τουρκία ανακινεί, με επίσημες δηλώσεις υπουργών και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών, προχωρώντας σε μία μονομερή ανάγνωση διεθνών συνθηκών. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, Τούρκοι επίσημοι συνδέουν την «αθέτηση» των συμφωνιών από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τη δική τους ερμηνεία, με αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά! Ο επιθετικός χαρακτήρας αυτών των δηλώσεων, που έχουν χαρακτήρα «διπλωματικών χαρτιών» πάνω στο τραπέζι, δείχνει πόσο αδιέξοδος είναι ο δρόμος του αστικού ανταγωνισμού στον οποίο επιδίδονται Ελλάδα και Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε έντονο διάβημα προς την τουρκική πλευρά και προαναγγέλλει επιστολές στους διεθνείς οργανισμούς. Πέρα από την αναφορά στο διεθνές δίκαιο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να «στριμώξει» την Τουρκία καταγγέλλοντάς την πως δεν είναι όσο πρέπει… ΝΑΤΟϊ-κή! «Η Τουρκία επιλέγει αυτήν την στιγμή, που υπάρχει βαθιά ανάγκη για αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ, να χρησιμοποιήσει λέξεις που αποτελούν πρόκληση κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Αυτές οι δηλώσεις θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας από το Όσλο, όπου είχε και λεκτικό μπραντεφέρ με τον τούρκο πρέσβη. Δηλαδή, σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ απειλεί την ειρήνη, με καθαρά επιθετική τακτική, η κυβέρνηση εμφανίζεται ΝΑΤΟϊκότερη των Τούρκων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου