ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος Στην Ουκρανία : Αγώνας Των Λαών Για Ειρήνη / ΠΡΙΝ

 
 

ΠΡΙΝ

 
Το πιο εφιαλτικό σενάριο είναι πλέον πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε έκτακτο διάγγελμά του ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και ζήτησε από τους ουκρανούς στρατιώτες να πάνε σπίτια τους και από τη Δύση να μην τους εμποδίσει διότι θα δεχτεί άμεση απάντηση. Η επίθεση γίνεται στο όνομα της «προστασίας του λαού της ανατολικής Ουκρανίας». Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία, ενώ υποστήριξε ότι στόχος είναι ο αφοπλισμός του Κιέβου και όχι η προσάρτηση εδαφών. Το Κίεβο κήρυξε στρατιωτικό νόμο έκτακτης ανάγκης. Η επιβολή αυτής της κατάστασης επιτρέπει στις αρχές να περιορίσουν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία θα έχει το «ουκρανικό καθεστώς». Μερικά λεπτά αφότου μίλησε ο ρώσος πρόεδρος, δημοσιογράφοι μετέδωσαν πως άκουσαν τον ήχο ομοβροντιών πυροβολικού κοντά στο Κίεβο και πυρά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπορισπίλ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από διεθνή πρακτορεία η επιχείρηση σε Ουκρανικό έδαφος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη ακούγονται σειρήνες και εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη και άλλους στρατιωτικούς στόχους (αεροδρόμια, αποθήκες). Στις πολεμικές επιχειρήσεις φαίνεται ότι μετέχει και η Λευκορωσία καθώς από τα εδάφη της τανκς και οπλισμός εισέρχονται σε ουκρανικό έδαφος.

Η Δύση επιχειρεί να εμφανίσει τη Ρωσία ως τη μόνη υπεύθυνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία ωστόσο οι δραματικές εξελίξεις συνδέονται άμεσα με τις επεκτατικές κινήσεις του ΝΑΤΟ στα ανατολικά και τους επιθετικούς σχεδιασμούς περικύκλωσης της Ρωσίας, καθώς και με τις διαρκείς επιθέσεις του ουκρανικού καθεστώτος στις αυτονομημένες περιοχές του Ντονμπάς.

Οι λαοί της περιοχής και όλης της Ευρώπης είνσι αυτοί που θα πληρώσουν τελικά με τις ζωές τους, αίμα, φτώχεια και δάκρυα τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της Ρωσίας με το δυτικό στρατόπεδο.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι πιο επιτακτική από ποτέ η διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών για την ειρήνη και την κοινωνική απελευθέρωση, κόντρα στην βαρβαρότητα και τους πολέμους του κεφαλαίου. Στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου