ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΧΙΛΗ | Αρνήθηκε Να Κτυπήσει Τον Εξεγερμένο Λαό!

O 21χρονος David Veloso Codocedo ήταν επαγγελματίας οπλίτης στην τρίτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία "La Conception" του στρατού της Χιλής που έχει έδρα την Αντοφαγκάστα. Στην κορύφωση της λαϊκής εξέγερσης η ταξιαρχία πήρε εντολή να μετακινηθεί στην πρωτεύουσα με σκοπό να συνδράμει στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η κυβέρνηση ενάντια στον λαό.

Όταν έφτασε στο Σαντιάγο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο νεαρός στρατιώτης παράτησε το όπλο του δηλώνοντας πως αρνείται να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις στους δρόμους της πόλης ενάντια στους διαδηλωτές. Ο στρατιώτης συνελήφθη και ο στρατιωτικός εισαγγελέας Cristián Ramirez Sepúlveda του απήγγειλε κατηγορία για απείθεια σύμφωνα με το άρθρο 33 του Κώδικα της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Έκτοτε ο David Veloso Codocedo κρατείται στο στρατόπεδο της Αντοφαγκάστα ενώ έχει γίνει σημείο αναφοράς και αλληλεγγύης για τους αγωνιζόμενους στην Χιλή.

1 σχόλιο:

  1. Να στείλουμε από εδώ δικούς μας να κάνουν την δουλειά . Έχουμε αμέτρητα ταλέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή