ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ο Δικός Μας Πόλεμος Γίνεται Εδώ!

Ο πόλεμος στη Συρία αγριεύει. Μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού στις περιοχές των Κούρδων με τις πλάτες του Τραμπ, τα στρατεύματα του Άσαντ μπαίνουν επίσης στα κουρδικά εδάφη μετά από συμφωνία με την κουρδική ηγεσία που αναζητάει νέα στηρίγματα ύστερα από την προδοσία των ΗΠΑ. Ερντογάν, Άσαντ, Τραμπ και Πούτιν ξαναμοιράζουν ζώνες επιρροής χαράζοντας γραμμές με το αίμα των Κούρδων.

Και ο Μητσοτάκης με τον Δένδια που είχαν υποδεχθεί με φανφάρες τον υπουργό Εξωτερικών του Τραμπ, τον Μάικ Πομπέο στην Αθήνα λίγες μέρες πριν ξεσπάσει αυτή η τραγωδία, τρέχουν τώρα στην ΕΕ αναζητώντας τρόπους για να εξασφαλίσουν κάποιο μερίδιο σε αυτή την βρόμικη ανακατανομή στην περιοχή. Αφού έδωσαν τις βάσεις που ζητούσε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, τώρα θέλουν στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο και μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Φρόντεξ στο σφράγισμα των συνόρων ενάντια στους πρόσφυγες.

Δίπλα στους Κούρδους που είναι τα πρώτα θύματα αυτών των εξορμήσεων, η όξυνση του πολέμου χτυπάει τους πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων και όλη την εργατική τάξη. Δίπλα στις οικονομικές και αντισυνδικαλιστικές επιθέσεις που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνοντας το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, έρχονται να προστεθούν οι ρατσιστικές εκστρατείες ενάντια στους πρόσφυγες και τα βάρη ενός νέου γύρου εξοπλισμών. Ήδη σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει κλείσει η συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά φρεγατών τύπου Belharra και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας ζήτησε επίσημα ελληνική συμμετοχή με ναυτική δύναμη στον Περσικό Κόλπο!

Να γιατί ο δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ ενάντια σε όλα αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης που υπηρετεί. Και χρειαζόμαστε άμεση κλιμάκωση της εργατικής αντίστασης γιατί μαζί με τα νέα βάρη από τον πόλεμο που αγριεύει, έρχονται νέα κύματα της οικονομικής κρίσης.

Επιβράδυνση

Αυτή τη βδομάδα γίνεται στην Αμερική η σύνοδος του ΔΝΤ και βγαίνει με τον πιο επίσημο τρόπο η πρόβλεψη ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται. Μόνο ο Σταϊκούρας συνεχίζει να λέει ότι πάμε για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ακόμα χειρότερα, οι κεντρικοί τραπεζίτες διαφωνούν άγρια για την αντιμετώπιση μιας νέας οικονομικής βουτιάς. Τα “εργαλεία” της ποσοτικής χαλάρωσης και της μείωσης των επιτοκίων αμφισβητούνται από μεγαλοτραπεζίτες που λένε ότι τα αρνητικά επιτόκια απειλούν να αποσταθεροποιήσουν το τραπεζικό σύστημα χωρίς να φέρνουν οικονομική ανάκαμψη.

Σε τέτοιες συνθήκες, μόνο κονδυλοφόροι της ΝΔ πανηγυρίζουν για την “ιστορική πρωτιά” να εμφανίζονται αρνητικά επιτόκια στα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου. Και δίπλα τους ξεδιάντροπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι αυτή η εξέλιξη είναι έργο της δικής τους κυβέρνησης, χωρίς να βλέπουν τον οικονομικό κατήφορο που έρχεται.

Οι απαντήσεις δεν θα έρθουν από τη Βουλή. Μπορούν να έρθουν μόνο από τα κάτω, από τους δικούς μας αγώνες. Το πανελλαδικό συλλαλητήριο των εργαζόμενων στους Δήμους αυτό το Σάββατο είναι μια άμεση απάντηση. Η απεργία των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία την επόμενη Τετάρτη με πανελλαδικό συλλαλητήριο επίσης στην Αθήνα είναι μια κλιμάκωση που πρέπει να αγκαλιαστεί πανεργατικά. Μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε τις άμεσες απεργιακές απαντήσεις για να πάρουν τεράστιες διαστάσεις. Οι δυο πανεργατικές απεργίες στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη έδειξαν ότι αυτό είναι εφικτό. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα από τις μεγάλες απεργίες που συγκλόνισαν κυβερνήσεις ξανά και ξανά. Για να πνιγούν ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας και ο Σταϊκούρας στα απόνερα της κρίσης, πριν πνίξουν τους πρόσφυγες, τους Κούρδους και όλους μας στη δίνη των βρόμικων ανταγωνισμών.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου