ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ομόφωνο ΟΧΙ Στην Έκδοση Της Χαντεμί Στο Ιράν

Ομόφωνα δεκτό έγινε από τον Άρειο Πάγο το αίτημα έφεσης της Σαραρέ Χαντεμί στην πρωτόδικη απόφαση ου Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί να εκδοθεί στο Ιράν.

Εξερχόμενη από το Ανώτατο Δικαστήριο η 37χρονη δήλωσε χαρούμενη και αισιόδοξη γιατί σε λίγες μέρες θα είναι ελεύθερη να επιστρέψει στην κόρη της, αφού διατάχθηκε η αποφυλάκισή της.


Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της οποία η ίδια είχε υποστηρίξει ότι κινδυνεύει η ζωή της εάν απελαύνονταν στη χώρα της όπου θα την περίμενε η θανατική καταδίκη.

Στην κατάθεσή της ζητήσει από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και το παιδί της λέγοντας ότι είναι πολιτική πρόσφυγας εδώ, γιατί αν παραδοθεί στο καθεστώς θα πεθάνει και η εξάχρονη θα δοθεί στον πρώην σύζυγό της που τις κακοποιούσε και τις δύο. Ακολούθησε η εισήγηση της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζήτησε να μην εκδοθεί η εκζητούμενη.

Σημειώνεται ότι η Χαντεμί έχει υποβάλλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου