ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Επανάσταση Kαι Aντεπανάσταση Στη Μέση Ανατολή: Εκδήλωση – Συζήτηση, Παρασκευή 25/10 ώρα 7.30 μ.μ. στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

«Εάν το 2011 έμοιαζε με τη στιγμή που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ενωθούν, τόσο μέσα όσο και ανάμεσα στις χώρες, να ανατρέψουν τις δικτατορίες που χρονολογούνται από δεκαετίες με την απαίτηση για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, το σήμερα μοιάζει με τη στιγμή της αντεπαναστατικής επιτυχίας…» Με αυτά τα λόγια, περιγράφει τη σημερινή κατάσταση στην Μέση Ανατολή η Λέιλα Αλ Σάμι στο άρθρο της «ο Συριακός βάλτος».

Η εισβολή της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία, η καταστολή του ριζοσπαστικού πειράματος της Ροτζάβα, η συνθηκολόγηση της ηγεσίας των Σύριων Κούρδων με το καθεστώς του Άσαντ ενάντια στο οποίο οι Κούρδοι είχαν εξεγερθεί μαζί με του Σύριους Άραβες το 2011, οι συνεχείς βομβαρδισμοί των Άσαντ και Πούτιν εναντίον του Ιντλίμπ των τριών εκατομμυρίων αντικαθεστωτικών προσφύγων και η κυριαρχία των τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σχαμ παρά τις αντιστάσεις, μοιάζουν να επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση.


Την ίδια ώρα οι εξεγέρσεις στην Αλγερία και το Σουδάν το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι πρόσφατες διαδηλώσεις ενάντια στο δικτάτορα Σίσι στην Αίγυπτο παρά την τρομοκρατία, οι μαζικές άγριες διαδηλώσεις στο Ιράκ και τον Λίβανο, δείχνουν ότι το πνεύμα της αραβικής άνοιξης, μαζί με τις αιτίες που την προκάλεσαν, είναι πάντα παρόν.

Πόσο θα επηρεαστούν τα νέα κινήματα στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική από την αντεπαναστατική εισβολή της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία; Είναι σε θέση οι λαϊκές κινητοποιήσεις να τροφοδοτήσουν μιαν επανεμφάνιση του λαϊκού κινήματος στην Συρία;

Γι όλα αυτά τα ζητήματα διοργανώνουμε εκδήλωση – συζήτηση στον χώρο της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας την Παρασκευή 25 του Οκτώβρη στις 7.30 μμ. Στη συζήτηση θα παρέμβει (μέσω Skype) o Ζόζεφ Ντάχερ, Σύριος αγωνιστής πανεπιστημιακός και συγγραφέας.

elaliberta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου