ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Τραυματίστηκε 19χρονος Στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο Της Αθήνας

Ένταση μικρής έκτασης σημειώθηκε το μεσημέρι στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν σήμερα πάνω από 1.000 φοιτητές και φοιτήτριες, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών εμποδίζοντας ομάδα ατόμων να περάσει το φραγμό από κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από κρότου-λάμψης ένας 19χρονος, μέλος της νεολαίας του ΜέΡΑ25, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

«Σήμερα ο νόμος και η τάξη ανοίγουν κεφάλια φοιτητών. Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη για την επιστροφή στην θλιβερή και αιματηρή "κανονικότητα"» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.


«Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «Όχι σε διαγραφές, ν+2 και κατάργηση ασύλου» φώναξαν μεταξύ των άλλων νωρίτερα οι διαδηλωτές που έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας. 
Οι φοιτητές ζητούν εδώ και καιρό την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου και διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας στις οποίες περιλαμβάνεται το λεγόμενο ν+2 στον χρόνο περάτωσης σπουδών που θα φέρει, όπως σημειώνουν οι διαδηλωτές, διαγραφές φοιτητών, η σχεδιαζόμενη σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά και η εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων.



Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε στη Βουλή, όπου τους φοιτητές χειροκρότησαν νωρίτερα εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προχώρησαν το πρωί σε διαδήλωση ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης μερίδα φοιτητών κατευθύνθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ώστε να πραγματοποιήσει συνέλευση για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων, ενώ στο Χημείο θα συζητήσουν τις περαιτέρω δράσεις τα μέλη του Μετώπου Αγώνα σπουδαστών.



 Στη Θεσσαλονίκη μέλη του ΜΑΣ από τους φοιτητικούς συλλόγους του Φυσικού, του Γεωολογικού, της Κτηνιατρικής, της Ψυχολογικής, της Φαρμακευτικής Σχολής και του ΣΟΦΕΘ απέκλεισαν συμβολικά το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου