ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Χιλιάδες Κόσμου Στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση «ενάντια στην τουρκική κατοχή στη βόρεια και ανατολική Συρία» από χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας. Κουρδικές και τουρκικές οργανώσεις αλλά και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας πραγματοποιώντας πορεία από τα προπύλαια στην τουρκική πρεσβεία.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών με τους υπολογισμούς να μιλούν για περισσότερους από 4.000 διαδηλωτές που με δυναμισμό και παλμό εναντιώθηκαν στην εισβολή της Τουρκία στη βόρεια Συρία φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα.

«Υπαίτιος του εγκλήματος είναι ο ιμπεριαλισμός» και «έξω από τη Συρία ο τούρκικος στρατός» μερικά από τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιτα στην πορεία, καθ’ όλη τη διάρκειά της.

«Οι τούρκοι στρατοκράτες δολοφονούν, ΗΠΑ και Ρωσία χειροκροτούν» το σύνθημα της ημέρας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν αντιαμερικανικά και αντινατοϊκά συνθήματα πλησιάζοντας στην τουρκική πρεσβεία, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον κουρδικό λαό και βροντοφώναξαν πως ο δρόμος των λαών σε «Ελλάδα, Τουρκία, Κουρδιστάν» είναι «η ανεξαρτησία».

Στην πορεία, συμμετείχαν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της μαρξιστικής λενινιστικής Αριστεράς (ΚΚΕ μ-λ, ΛΑΑΣ, Μ-Λ ΚΚΕ), οργανωμένα μπλοκ του ΝΑΡ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και αντιεξουσιαστές.

Μια μερίδα διαδηλωτών συνέχισε την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 
Πηγή : efsyn

1 σχόλιο:

  1. Μετά από κάλεσμα κουρδικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτώβρη, μαζική πορεία στους δρόμους της Αθήνας, ενάντια στην εισβολή του τουρκικού φασιστικού κράτους στη Συρία, στη σφαγή των Κούρδων και στη στήριξη των ιμπεριαλιστών σ΄ αυτή. Η πορεία ξεκίνησε απ΄ τα Προπύλαια, με συμμετοχή μεγάλου αριθμού διαδηλωτών, κούρδων και ελλήνων, και κατευθύνθηκε με παλμό, προς την τουρκική πρεσβεία, την οποία είχαν ανακοινώσει ως προορισμό, οι κουρδικές οργανώσεις.

    Το ΚΚΕ(μ-λ) καλούσε και συμμετείχε στην πορεία με μαζικό μπλοκ, φωνάζοντας συνθήματα καταγγελίας της εισβολής, υπέρ της φιλίας και του κοινού αγώνα των λαών Ελλάδας, Τουρκίας, Κουρδιστάν και ενάντια στους ιμπεριαλιστές, το ρόλο τους, τα πολεμοχαρή σχέδια τους, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και ενάντια στις αυταπάτες γύρω απ΄ τους αμερικάνους και το ρόλο τους.

    Όταν η πορεία έφτασε στην τουρκική πρεσβεία, η Οργάνωση μας, τονίζοντας πως είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, αυτός που έδωσε την κάλυψη στην εισβολή της Τουρκίας, αυτός που τροφοδοτεί νέες εντάσεις και εστίες πολέμου, πραγματοποίησε κάλεσμα με τη ντουντούκα μέσα στα σταματημένα μπλοκ των άλλων ελληνικών οργανώσεων, αλλά και στις κουρδικές, να συνεχιστεί η πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.

    Ενώ έθετε επίμονα την πρόταση αυτή και στους υπεύθυνους των άλλων δυνάμεων. Η πρόταση της πόρευσης προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, είχε τεθεί και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου οι απαντήσεις απ’ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΠΑΚΣ δεν ήταν ξεκάθαρες, ενώ οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ μας είπαν πως «δεν το βλέπουν», γιατί οι κουρδικές οργανώσεις καλούσαν στην τουρκική πρεσβεία. Απ’ την Πέμπτη 10/10, είχαμε απευθυνθεί στο Μ-Λ ΚΚΕ να βγει η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. για το ζήτημα το Σάββατο, (είτε με δική της παρέμβαση το πρωί, είτε και με τη συμμετοχή της στην πορεία που καλούσαν οι κουρδικές οργανώσεις). Το Μ-ΛΚΚΕ μας ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο πως αυτό δεν ήταν καθόλου εφικτό, λόγω άλλων πολιτικών του δραστηριοτήτων, κι ότι θα μπορούσε να βγει μια ανακοίνωση (που βγήκε τελικά). Τι άλλαξε τελικά, και το Μ-Λ ΚΚΕ προτίμησε να κατέβει κομματικά, εμποδίζοντας την εμφάνιση του μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ;

    Αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη το ότι τελικά η πορεία συνεχίστηκε προς την αμερικάνικη πρεσβεία, από ένα σημαντικό αριθμό αγωνιστών, απ’ το ΚΚΕ(μ-λ) και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη του ΕΕΚ, μαζί και με έναν αριθμό κούρδων διαδηλωτών που ακολούθησαν, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και ενάντια στους αμερικάνους φονιάδες. Ενώ θεωρούμε αρνητική τη στάση των δυνάμεων που δεν ακολούθησαν, (Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΚΔΕ, ΠΑΚΣ, αναρχικές ομάδες), κλείνοντας τα πανό τους και στερώντας τη δυνατότητα να δοθεί μια ακόμη πιο μαζική απάντηση στους αμερικάνους φονιάδες. Μια απάντηση που ταυτόχρονα δεν θα έδινε καμιά λαβή στα διάφορα ντόπια εθνικιστικά κηρύγματα.

    Πηγή : Αντιγειτονιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή