ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

19/3/16 Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Διαδήλωση Αθήνα

Χιλιάδες συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα πλαίσια της Διεθνούς Μέρας κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού στον απόηχο της ρατσιστικής συμφωνίας που ανακοίνωσε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ και της προκλητικής αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά. Δείτε φωτό εδώ

Οι διαδηλωτές βρωντοφωνάζοντας Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - Ανοιχτά σύνορα - έξω το ΝΑΤΟ και η Φρόντεξ - στη φυλακή οι φασίστες, ξεκίνησαν από την Ομόνοια όπου προηγήθηκαν χαιρετισμοί συνδικαλιστών, ακτιβιστών και εκπροσώπων κοινοτήτων μεταναστών και έφτασαν μέχρι τα γραφεία της ΕΕ.

#19Μ

φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης, Κυριάκος Μπάνος/Εργατική Αλληλεγγύη

1 σχόλιο:

  1. Με συλλαλητήριο στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ στην Βασ. Σοφίας, κορυφώθηκαν το μεσημέρι (19/3) οι εκδηλώσεις της 4μερης διεθνούς κινητοποίησης, με κεντρικό σύνθημα: "Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, αντίσταση στην Ευρώπη - Φρούριο".

    Με τη συμ­με­το­χή χι­λιά­δων προ­σφύ­γων, με­τα­να­στών και αλ­λη­λέγ­γυων από αντι­ρα­τσι­στι­κές-αντι­φα­σι­στι­κές, LGBTQ ορ­γα­νώ­σεις (ανά­με­σά τους η Κί­νη­ση "Απε­λά­στε το Ρα­τσι­σμό" και το "Κυ­ρια­κά­τι­κο Σχο­λείο Με­τα­να­στών"), συν­δι­κά­τα και το­πι­κούς φο­ρείς, τη Λαϊκή Ενό­τη­τα κ.α., η πο­ρεία με αφε­τη­ρία την πλα­τεία Βι­κτω­ρί­ας, πέ­ρα­σε από τις οδούς Πα­νε­πι­στη­μί­ου, Στα­δί­ου και Βα­σι­λίσ­σης Σο­φί­ας, για να κα­τα­λή­ξει στα γρα­φεία της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής. Λίγο αρ­γό­τε­ρα η πο­ρεία επέ­στρε­ψε ξανά στην πλα­τεία Βι­κτω­ρί­ας.

    "Σύ­νο­ρα ανοι­χτά, για την προ­σφυ­γιά, κλεί­στε τα στρα­τό­πε­δα τα ρα­τσι­στι­κά", ήταν το σύν­θη­μα που κυ­ριάρ­χη­σε, μια μέρα μετά την ντρο­πια­στι­κή συμ­φω­νία των Βρυ­ξελ­λών που επι­κυ­ρώ­νει την πο­λι­τι­κή των κλει­στών συ­νό­ρων, του εγκλει­σμού γυ­ναι­κό­παι­δων και των απε­λά­σε­ων.

    https://rproject.gr/article/dynamiko-antiratsistiko-syllalitirio-stin-athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή