ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 3 μ.μ., ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Eυρώπη-Φρούριο βρίσκεται σε παραλυτική κρίση, ανίκανη να αντιμετωπίσει την κρίση του προσφυγικού ζητήματος, όσο και την οικονομική κρίση 8 χρόνια μετά το ξέσπασμά της, ενώ οι φράχτες του εθνικισμού υψώνονται μετατρέποντας την ήπειρο σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι “ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού” είναι κούφιες φράσεις για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες του ιμπεριαλισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική - αιτίες αυτού του ιστορικού ρεύματος μετακίνησης πληθυσμών. Ο “ανθρωπισμός” των κυρίαρχων περιορίζεται στο ερώτημα του “πόσοι απόκληροι χωράνε στην Ευρώπη Φυλακή;”. Ανθρώπινες ζωές χάνονται κάθε μέρα στον υγρό τάφο του Αιγαίου και ολόκληρης της Μεσογείου και η αντίδραση των ευρωπαϊκών ελίτ είναι να κλείνουν τα σύνορά τους.

“Σε έναν κόσμο για λίγους δεν χωράει κανείς”

Μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου και την όξυνση όλων των εθνικών ανταγωνισμών, το εγχείρημα της καπιταλιστικής ενοποίησης της Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπο με την απειλή της ανοιχτής κατάρρευσης. Πίσω από τη συζήτηση για τις ποσοστώσεις κρύβεται μια μόνο συμφωνία: η δημιουργία απέραντων στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, με την ονομασία hot spots ή relocation camps.
Η Ευρώπη της κρίσης και της λιτότητας δεν αποκλείει μόνο αυτούς τους οποίους ονομάζει ξένους και δεν αφήνει να περάσουν τα σύνορά της. Αποκλείει από το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία και την ελευθερία τους ίδιους τους λαούς της.

Το αίτημα του Τσίπρα και της κυβέρνησής του για ελάφρυνση των μνημονιακών στόχων κατά 500 εκατομμύρια από τα 6 δις του τρέχοντος Μνημονίου για να αντιμετωπίσει την “προσφυγική κρίση” δεν πρόκειται να δώσει διέξοδο στα προβλήματα ούτε των ντόπιων, ούτε των ξένων.

“Γιατί στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι”

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτήν την κυβέρνηση παρά την επιβολή της πιο άγριας λιτότητας, περισσότερης φτώχειας και ανεργίας. Η διαπραγμάτευση του Ασφαλιστικού και των μέτρων του 3ου Μνημονίου μόνο νέα δεινά μπορεί να προσφέρει στους εργαζόμενους, τη νεολαία και το φτωχό λαό.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πέρα από τη μετατροπή της χρεοκοπημένης Ελλάδας σε μια τεράστια αποθήκη φυλακισμένων ψυχών σε μια Ευρώπη η οποία ήδη κλείνει τα σύνορά της.

Η μόνη διέξοδος είναι η ρήξη με τη φυλακή του χρέους, της λιτότητας, της καταστολής. Η κοινή επαναστατική πάλη του λαού αυτής της χώρας, μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ίδιο το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα, είναι ο μόνος δρόμος διάσωσης από τον αγριανθρωπισμό του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.
Οι δομές αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση, μέσα από τη δράση των ίδιων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευμένων, των επειγόντων προβλημάτων σίτισης και στέγασης των προσφύγων και μεταναστών πρέπει να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν σε ένα πολιτικό κίνημα διεκδίκησης. Η άμεση διεκδίκηση της απαλλοτρίωσης της μεγάλης ακίνητης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας για τη στέγαση των προσφύγων και αστέγων, και της αντιμετώπισης της πείνας πρέπει να γίνει επείγουσα υπόθεση του κινήματος.
Η αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων ντόπιων και μεταναστών, της ανεργίας και της φτώχειας, απαιτεί τη συντριβή του συστήματος που γεννά τη φτώχεια και την αναδιοργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις. Πρώτος άμεσος στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα κάτω και τα αριστερά.

• Όχι στρατιωτική αντιμετώπιση του προσφυγικού.
• Έξω οι ΝΑΤΟϊκοί εμπρηστές του πολέμου.
• Γκρεμίστε τους Φράχτες - ελεύθερη διέλευση και άσυλο στους πρόσφυγες.
• Όχι στρατόπεδα εγκλεισμού για πρόσφυγες και μετανάστες.
• Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.


Στα ερείπια της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Τρόμου, των Τειχών και της Λιτότητας, το ευρωπαϊκό προλεταριάτο μπορεί να χτίσει μια Κόκκινη Ευρώπη της αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου