ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ημαθίας Για Το Προσφυγικό

Τις τελευταίες μέρες γίνεται συγκεκριμένος λόγος στα Δημοτικά Συμβούλια του νομού Ημαθίας για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι υπό άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη. Στις 25/3 αργά το βράδυ έφτασε έξω από την πόλη της Βέροιας λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το στρατόπεδο "Αρματολού Κόκκινου" Αγ. Βαρβάρας το οποίο, λίγο πριν την είσοδο του στρατοπέδου, ακινητοποιήθηκε εν μέσω αποδοκιμασιών και επιθέσεων ρατσιστικού μένους από ορισμένους κατοίκους του χωριού και εντεταλμένα μέλη της Χ.Α.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες είναι οι ίδιοι άνθρωποι με τους παππούδες μας που πριν χρόνια ήρθαν στην περιοχή κατατρεγμένοι απ’ τους πολέμους και τους πατεράδες μας που έφυγαν στα εργοστάσια του εξωτερικού. Είναι τα ταξικά μας αδέρφια, οι κυνηγημένοι από τις ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τα θύματα τόσο των ισλαμοφασιστών του ISIS όσο και του ΝΑΤΟ. Είναι οι ξεριζωμένοι που το ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο ορέγεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρον, ώστε αντί πινακίου φακής να βγάζουν κέρδη οι ίδιοι που προκάλεσαν τον πόλεμο και τους εξώθησαν στην προσφυγιά.

Ο πόλεμος στη Συρία, οι πόλεμοι και οι χούντες που συμβαίνουν χρόνια τώρα στην περιοχή της Μ. Ανατολής είναι αποκλειστικό δημιούργημα του ΝΑΤΟ με την ΕΕ ως πιστό του σύμμαχο. Αυτή η ανίερη συμμαχία , της οποίας “περήφανο” μέλος είναι κι η χώρα μας πρώτα κατέστρεψε ολόκληρες χώρες (Ιράκ, Συρία), ενθάρρυνε και δημιούργησε το τερατούργημα του ISIS και τώρα υψώνει φράχτες κι ενισχύει τα δυνάμεις της Frontex που πνίγουν και δολοφονούν τα θύματα της πολιτικής της. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χύνει κροκοδείλια δάκρυα “κοινωνικής ευαισθησίας”, συνεχίζει το δόγμα του «ανήκουμεν στη Δύση», προσυπογράφει την πολιτική της Ε.Ε και τη δολοφονική της συμφωνία με την Τουρκία. Στο όνομα ενός κυνικού ρεαλισμού, ακολουθεί μια ακροδεξιά πολιτική που δημιουργεί μια νέα τραγική κατάσταση εγκλωβισμού στη χώρα μας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, αφήνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο άπλετο χώρο σε παρακρατικές ομάδες φασιστών να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία και ουσιαστικά βάζει τη σφραγίδα της στη συνέχιση του πολέμου και των κλειστών συνόρων.

Οποιαδήποτε άλλες απόπειρες ανάγνωσης οι οποίες, παραβλέπουν, προσπερνούν και αποσιωπούν τα αίτια και τις συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος, συσκοτίζουν παρά βοηθούν στην αντιμετώπισή του. Εκκινώντας από την αφετηρία πως πηγή των προσφυγικών ροών είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή, οφείλουμε να δώσουμε με πράξεις -και όχι μόνο λόγια- την αναγκαία απάντηση. Να διαμορφώσουμε μια πρακτική που θα ενισχύει την ελπιδοφόρα ανταπόκριση του Λαού μας προς τους πρόσφυγες, λαού που επέδειξε αντανακλαστικά και αξιοθαύμαστες αντοχές ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης όλο το προηγούμενο διάστημα. Να δουλέψουμε σκληρά για να καλωσορίσουμε και να ενσωματώσουμε αυτούς τους ανθρώπους στις τοπικές μας κοινωνίες και να αντιπαλέψουμε σκληρά λογικές γκετοποίησης και περιθωρίου. Για την ενδυνάμωση και την προοπτική ώστε να έχει διάρκεια το κίνημα αλληλεγγύης, απαιτείται να δοθούν στοιχεία ταξικά, αναβαθμίζοντας τα χαρακτηριστικά φιλανθρωπίας και ανθρωπιστικής "ευαισθησίας". Είναι αναγκαία προϋπόθεση να γίνει ξεκάθαρο και σαφές ότι η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, τους μετανάστες εργάτες είναι πρωτίστως ζήτημα κοινών συμφερόντων με αυτούς. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η πάλη για την συγκρότηση ενός ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος που θα απαιτεί τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και θα στέκεται αλληλέγγυο στα ταξικά μας αδέρφια που καθημερινά δολοφονούνται από Ε.Ε., ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. και ταυτόχρονα θα παλεύει για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί όλους τους εργαζόμενους και το Λαό της Ημαθίας να επαγρυπνεί ώστε να αποτρέψει με την δράση του παρόμοια φασιστικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Να συνεισφέρουν με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, τόσο στην αξιοπρεπή ζωή των προσφύγων όσο και στο καλωσόρισμα τους στην κοινωνία της Ημαθίας. Να πάρουν ενεργή θέση σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στην καθημερινότητα τους ξεκάθαρα υπέρ των προσφύγων και υπέρ του άμεσου τερματισμού του δολοφονικού πολέμου που διεξάγεται στην κοντινή μας “γειτονιά”.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου