ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών – Κοινό Ανακοινωθέν : Ετοιμάζεται Η Αντιδραστική «Εθνική Συνεννόηση» (Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ)

Οκτώ ώρες διήρκεσε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με θέμα το «προσφυγικό» εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας 7/3/2016. Οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη, κατέληξαν σε κοινό ανακοινωθέν σε μια μίνιμουμ κοινή/«εθνική» γραμμή. Στο κοινό ανακοινωθέν, που υπογράφουν οι αρχηγοί των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, αναφέρονται πολλά ανατριχιαστικά, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της χώρας μας, αλλά και για τους λαούς της Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και ευρύτερης περιοχής. Για ακόμα μια φορά φαίνεται ότι οι παλιές και νέες μνημονιακές δυνάμεις κάθε μέρα που περνάει συγκλίνουν όλο και περισσότερο (μια χαρά συμφώνησαν Τσίπρας–Μητσοτάκης!) και ότι όσο παραμένουν στην πολιτική σκηνή οι κίνδυνοι από τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής τους μεγαλώνουν.


«Μνημόνιο» για τους πρόσφυγες

Στο κοινό ανακοινωθέν:

  1. Στο σημείο Α, υπάρχει μια αόριστη έκφραση συμπάθειας, αλλά δεν αναφέρεται σε κανένα δικαίωμα των προσφύγων, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τη δεσμευτική για όλες τις χώρες Διακήρυξη του ΟΗΕ το 1951, τη Συνθήκη της Γενεύης το 1953 και το πρωτόκολλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ το 1967.
  2. Στο σημείο Β. η Ελλάδα «Φυλάσσει και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπ’ αυτό το πνεύμα όχι μόνον συνεργάζεται με την Frontex, αλλά επιζητεί και επιδιώκει την δραστική ενίσχυσή της και την τελική ταχύτατη μετεξέλιξή της σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, πάντοτε με σεβασμό της εθνικής της κυριαρχίας ως προς την διασφάλιση των συνόρων της. Και ύστερα από μια τέτοια κατάληξη δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Περαιτέρω δε συνεργάζεται πλήρως στο πεδίο των συμπεφωνημένων αποστολών του ΝΑΤΟ και υπό τον αυτονόητο όρο ότι και η Τουρκία σέβεται τις δικές της αντίστοιχες υποχρεώσεις». Μέσα από αυτές τις διατυπώσεις προκύπτει η παράδοση του Αιγαίου στην Frontex, στην υπό σύσταση Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και βέβαια στο ΝΑΤΟ, που προφανώς η παρουσία του στην περιοχή αφορά κυρίως ή και αποκλειστικά τη σύγκρουση της Συρίας.
  3. Στο σημείο Γ αναφέρεται: « Ενισχύει τις ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας Προσφύγων, παραλλήλως προς την ενίσχυση των προαναχωρησιακών κέντρων παράτυπων μεταναστών». Δηλαδή ξανανοίγουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (τύπου Αμυγδαλέζας). Τέλος, όπως φαίνεται από όλο το ανακοινωθέν, όλοι οι μετανάστες θα κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και κατόπιν θα διώχνονται.

Ε.Ε. – Φρούριο του ρατσισμού

Μέσα από το κοινό ανακοινωθέν φαίνεται καθαρά, ότι τα σύνορα κλείνουν για τους πρόσφυγες και κυρίως για τους μετανάστες και η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια «αποθήκη ψυχών», σ’ ένα τεράστιο hot spot, μια μεγάλη Αμυγδαλέζα, «ασπίδα προστασίας» της ρατσιστικής και ξενοφοβικής Ε.Ε. Το κοινό ανακοινωθέν βάζει σε εφαρμογή αυτό για το οποίο πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε καλυμμένα, έχουν μιλήσει: ότι το πρόβλημα πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα και όπως είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Φίτσκο, δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο της «Σκοτεινής Ηπείρου»: οι πρόσφυγες να περιοριστούν στην Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη!

Είναι προφανές ότι οι μνημονιακές δυνάμεις, όσο ευρωλάγνοι και εθελόδουλοι και αν είναι, δεν το κάνουν για «σώσουν την Ευρώπη», ούτε γιατί είναι λιγότερο ρατσιστές και ξενοφοβικοί, αλλά γιατί προσδοκούν σε κέρδη και ανταλλάγματα. Είτε μια ελάφρυνση του χρέους, είτε μια πιο ήπια εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, ειδικά όσο περνάει ο καιρός και το τερατώδες πρόγραμμα αποτυχαίνει, η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, η πολιτική κατάσταση αποσταθεροποιείται και η οργή του κόσμου καθημερινά μεγαλώνει. Είτε ακόμη για να κερδίσουν μερικοί επιχειρηματίες/μαυραγορίτες ακολουθώντας τις προτροπές του Σόιμπλε προς τους άλλους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης τον περασμένο Νοέμβριο: «Αν έχετε προβλήματα με την ανάπτυξη, πάρτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες». Σ’ αυτούς τους στόχους και σχέδια συμφωνούν απόλυτα οι Τσίπρας–Μητσοτάκης, έστω και για διαφορετικούς λόγους.

Απέναντι σ’ αυτούς τους ρατσιστές και την προπαγάνδα τους, καθημερινά βλέπουμε τη συγκινητική προσπάθεια του ελληνικού λαού να βοηθήσει τις δεκάδες χιλιάδες μετανάστες/πρόσφυγες χωρίς καμιά διάκριση. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue έδειξε εκπληκτικά στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν: α) Το 84% του ελληνικού λαού νιώθει συμπάθεια και αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες. β) Στο δύσκολο ερώτημα της μόνιμης εγκατάστασής τους στην Ελλάδα, ένας στους δυο απαντάει «όχι», αλλά το 32% απαντάει «μάλλον ναι» και το 12% «εξαρτάται».

Ο κίνδυνος του πολέμου μεγαλώνει

Είναι σίγουρο ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή αφορά τον πόλεμο στη Συρία. Μ’ αυτή την έννοια ο κίνδυνος μια γενικευμένης σύγκρουσης σ’ ολόκληρη την περιοχή έρχεται όλο και πιο κοντά. Τα λόγια της εκπροσώπου τύπου του ρώσικου υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα: Μάλλον βιαστήκαμε όταν θεωρήσαμε πως ήταν λάθος η πρόβλεψη των Μάγια ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2012 – δείχνουν πόσο δραματική είναι η κατάσταση σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι επικίνδυνες εστίες καθημερινά πολλαπλασιάζονται, από τη δραματική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών όλων των μεγάλων δυνάμεων (οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα τετραπλασιασμό των στρατιωτικών τους δαπανών στην Ευρώπη!), από το μέγεθος της σύγκρουσης στη Συρία και γενικά στη Μ. Ανατολή κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, που μας βασανίζουν με τα Μνημόνια, που μας έφεραν το ΝΑΤΟ και μας οδηγούν στον όλεθρο του πολέμου. Φτάνει πια! Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε προτεκτοράτο, με capital controls, με οικονομία κάτω από τον έλεγχο των επιτηρητών/δανειστών/κερδοσκόπων, σε «αποθήκη ψυχών» με hotspot και πολλές Αμυγδαλέζες, με σύνορα κλειστά κ.α. Πρέπει να βγούμε από αυτό τον Αρμαγγεδώνα, από αυτό αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές δυνάμεις, πολιτικές και κοινωνικές, ο ΣΥΡΙΖΑ με την καταστροφική του πολιτική και οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ.

Με τους αγώνες μας, να απαλλαγούμε από όλους αυτούς, να πάρουμε την οικονομία και την πολιτική στα χέρια μας, για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μια κοινωνία δημοκρατική και ριζοσπαστική, που θα πετάξει τις βαρβαρότητες του σημερινού καπιταλιστικού κόσμου, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, ξενοφοβία, ρατσισμό, φασισμό και πόλεμο στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου