ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΕΡΦΑ - EΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

EΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Η έναρξη περιπολιών του ΝΑΤΟ για να αποκλειστεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών είναι μια εγκληματική ενέργεια που φέρνει τη φρίκη του πολέμου της Συρίας δίπλα μας και απειλεί να μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για ακόμα περισσότερους κατατρεγμένους.

Είναι ανατριχιαστικό ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος συμφωνούν να εμποδίζονται πρόσφυγες και να μεταφέρονται σε μια χώρα όπου ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους στις πόλεις και τα χωριά τους.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ αποτελεί κλιμάκωση της εμπλοκής στον πόλεμο στη Συρία. Ρίχνει λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών στη ρημαγμένη χώρα κλιμακώνοντας την στρατιωτική παρουσία της Δύσης δίπλα στης Ρωσίας, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας. Με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκεται επίσημα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας που ήδη βομβαρδίζουν.

Είναι σκάνδαλο να κλιμακώνονται οι διώξεις των προσφύγων και των μεταναστών από εκείνες τις δυνάμεις που βάφουν τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων στην Συρία. Είναι βάρβαρο να επιχειρούν με στρατιωτικά μέσα πλέον να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στην Τουρκία σε γιγαντιαία στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ την ώρα που η κρίση βαθαίνει παίζουν ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού, χτίζουν φράχτες για να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργατών ενάντια στις άρχουσες τάξεις που επιβάλλουν μνημόνια.

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε και να συντονίσουμε πανευρωπαϊκά τη δράση μας, για να υπερασπίσουμε την ειρήνη και τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών. Για να κλείσουμε το δρόμο στους πολεμοκάπηλους ρατσιστές του ΝΑΤΟ με τον κοινό αγώνα των εργατών σε Ελλάδα, Τουρκία και όλο τον κόσμο.

Προετοιμάζουμε παντού την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 19 Μάρτη και τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους Κούρδους στην Τουρκία για το Νεβρόζ.

Το εργατικό κίνημα, η αριστερά, οι κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ώρα να δώσουν την αντιπολεμική και αντιρατσιστική απάντηση για να εμποδίσουμε το ΝΑΤΟ να σπείρει το θάνατο στο Αιγαίο και τη Συρία.

Απαιτούμε άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε να μπαίνουν ζωντανοί και ασφαλείς και να μην πνίγονται στο Αιγαίο οι πρόσφυγες. Να είναι καλοδεχούμενοι με υποδομές φιλοξενίας και όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε στα νησιά ούτε πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου