ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ.: Κάλεσμα Για Παρέμβαση Αλληλεγγύης Στους Πρόσφυγες (Αμφιάλη)



Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πραγματοποιεί μαζική παρέμβαση στο λαό, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και ενάντια στον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης την
Πέμπτη 11 Φλεβάρη, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Νίκης
(Τριγωνάκι Ζαρντίν, οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Τη δημιουργία των λεγόμενων «hot spots» σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Λέρο και δύο ακόμα λεγόμενων «Κέντρων Μετεγκατάστασης» στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό, επισπεύδει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. στην οποία υποτάσσεται και εφαρμόζει απόλυτα. Τα κέντρα αυτά κατ’ ευφημισμό ονομάζονται «ανοικτά κέντρα φιλοξενίας» (με… «προδιαγραφές» Ε.Ε., όπως δηλώνει κι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας), ενώ στην πραγματικότητα είναι πρόχειρες εγκαταστάσεις για τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων σε συνθήκες στρατοπέδων, προκειμένου να μειωθεί η μεταναστευτική ροή προς την Ε.Ε. Την ευθύνη τους μάλιστα αναλαμβάνει ο στρατός και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Βλέπετε, η «τύχη» που επιφυλάσσουν οι ιμπεριαλιστές στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που λόγω της δικής τους πολιτικής ξεριζώθηκαν, είναι είτε ο εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε η λεγόμενη «επαναπροώθησή» τους (η απέλασή τους δηλαδή), είτε η υπερεκμετάλλευση και το ξεζούμισμά τους. Είτε ακόμα και ο … πνιγμός τους στα λεγόμενα «ναυάγια».
Κι όλα αυτά τη στιγμή που η πηγή της προσφυγιάς, οι οξυμένοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών δηλαδή (Αμερικάνων, Ρώσων, Ευρωπαίων) και ο πόλεμος που έφεραν στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, αλλά και τα σχέδιά τους σ’ ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, τροφοδοτούν καθημερινά, νέα κύματα ξεριζωμένων. Εκτός απ΄ τους άλλους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για τους λαούς της περιοχής – και για το δικό μας το λαό – οι ανταγωνισμοί αυτοί.
Κι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εξωραΐζει και αθωώνει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, εξυπηρετώντας τα πολεμοχαρή τους σχέδια και παρέχοντας τους «διευκολύνσεις», προχωρά στη δημιουργία των νέων αυτών στρατοπέδων για τους πρόσφυγες, οι νέο-ναζί της «Χρυσής Αυγής», μέσω της γνωστής και σ’ άλλες περιπτώσεις τακτικής της, να εμφανίζεται μεταμφιεσμένη ως «Επιτροπή Κατοίκων» (όπως στον Πειραιά), χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο ενάντια στους ξεριζωμένους, τους οποίους αντιμετωπίζει σαν «σκουπίδια», «βγάζοντας λάδι» ταυτόχρονα τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά ΗΠΑ και ΕΕ.
Στο παιχνίδι αυτό, στις πλάτες των προσφύγων/μεταναστών αλλά και του λαού μας, μπαίνουν και ορισμένοι δήμαρχοι, που είτε αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως ένα ακόμα «βάρος που θα τους φορτωθεί», είτε υποθάλπουν τη ρατσιστική συμπεριφορά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και το χρησιμοποιούν για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.
Στο δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, ο λαός μας θα συνειδητοποιήσει πως οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες έχουν τους ίδιους αντίπαλους μ’ αυτόν: Τους ιμπεριαλιστές, τη μεγαλοαστική τάξη και τις κυβερνήσεις της. Αυτοί που φορτώνουν το λαό μας με «Μνημόνια» και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που του καρατομούν το δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, στη σύνταξη, στην παιδεία, στη ζωή την ίδια, είναι αυτοί που δεν αναγνωρίζουν καθόλου δικαιώματα για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις, όπως κι ο αγώνας για δικαιώματα, ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, είναι κοινή υπόθεση των ελλήνων και των μεταναστών και των προσφύγων .
Στο πλαίσιο αυτό, το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας πρέπει να αντιταχθεί στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει απάνθρωπα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μετατρέπει την Ελλάδα σε τόπο εγκλωβισμού τους, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση.
Ν’ αντισταθεί στα σχέδια εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τη λεγόμενη «φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» απ’ τους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως πρότεινε η Μέρκελ.
Να καταγγείλει και να απομονώσει τις ρατσιστικές προκλήσεις των φασιστικών δυνάμεων και κάθε ρατσιστική συμπεριφορά.
Να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες ζωής, άσυλο, έγγραφα, περίθαλψη για τους πρόσφυγες και μετανάστες, να αντισταθεί στη δημιουργία νέων άθλιων στρατοπέδων, στις απελάσεις και στη ρατσιστική κρατική ή παρακρατική βία εναντίον τους και πάνω απ’ όλα να αναπτύξει αγώνες ενάντια στις αιτίες αυτού του τεράστιου μεταναστευτικού και προσφυγικού ξεριζωμού που δεν είναι άλλες από τους μακρόχρονους και συνεχιζόμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ – ΑΣΥΛΟ- ΕΓΓΡΑΦΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΕΝΓΚΕΝ, ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1 & 2 ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ-ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

9.2.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου