ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ Για Την Αποφυλάκιση Ρουπακιά

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ

Με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο δολοφόνος του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς. Η αποφυλάκιση του Ρουπακιά, σύμφωνα με το δικαστήριο, γίνεται λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης (18 μήνες για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και 12 μήνες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση). Το ανώτατο όριο προφυλάκισης και για τα δύο αδικήματα, που είναι οι 30 μήνες, συμπληρώνεται μέσα στον Μάρτιο (στις 18/3).

Ο δολοφόνος του Π. Φύσσα δεν θα είναι στη φυλακή από τα μέσα Μαρτίου και θα μεταβαίνει στο δικαστήριο από το σπίτι του. Μετά την αποφυλάκιση και του Ρουπακιά κανένας από τους Χρυσαυγίτες δεν κρατείται πλέον στη φυλακή για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και δεκάδες άλλες επιθέσεις. Πλέον όλα τα πρωτοπαλίκαρα και στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής θα είναι ελεύθερα να συνεχίσουν το φασιστικό τους έργο.

Από την άλλη, η βιομηχανία κατασκευής ενόχων, που έχει στηθεί από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και σημαντικό τμήμα της αστικής «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» ενάντια στο εργατικό κίνημα, καλά κρατεί. Απέναντι σε διαδηλωτές, αγωνιστές και εργαζόμενους, άνεργους, φτωχά λαϊκά στρώματα, εδώ και πολλά χρόνια, με διαδικασίες εξπρές, τα δικαστήρια δεν είναι καθόλου «επιεική» και «αμερόληπτα». Φυλακίζουν διαδηλωτές αφού τους έχουν ξυλοφορτώσει, κηρύσσουν παράνομες δεκάδες απεργίες, προφυλακίζουν αγωνιστές (όπως στην περίπτωση του Σακκά για πάνω από 2,5 χρόνια με την κατηγορία του «επικίνδυνου»), απαγγέλλουν κατηγορία για 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ένα εισιτήριο σε άνεργο. Επιπλέον, με τις ευλογίες της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων στήνονται παντού φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να φυλακίσουν τους μετανάστες–πρόσφυγες που παλεύουν να γλιτώσουν απ’ την φρίκη του πολέμου ή αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Αυτοί είναι «παράνομοι», «ανεπιθύμητοι» και χωρίς δικαιώματα, τους λεηλατούνται με νόμο και τα λιγοστά υπάρχοντά τους –την ίδια στιγμή η αστική «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» δεν… πρόλαβε να καταδικάσει τον δολοφόνο Ρουπακιά.

Η αποφυλάκιση του Ρουπακιά πρέπει να σημάνει συναγερμό. Οι χρυσαυγίτες αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Επιχειρούν να σπρώξουν το πολιτικό σύστημα και το αστικό κράτος σε ένα πιο αυταρχικό και αντιδραστικό καθεστώς, σε μια βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση, που θα βάλει στο «γύψο» τα δικαιώματα και τους αγώνες. Θα προσπαθήσουν να ξαναστήσουν τα «τάγματα εφόδου» τους ενάντια στο εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του, τους μετανάστες, δίπλα στις ορδές των ΜΑΤ–ΔΙΑΣ. Ο χρυσαυγίτικος φασισμός είναι άλλωστε συνδεδεμένος και τρέφεται από τον μνημονιακό φασισμό των «Μένουμε Ευρώπη», των σύγχρονων μαυραγοριτών που κερδίζουν μέσα στην κρίση από τη λαϊκή δυστυχία, του «μονόδρομου δηλαδή των μνημονίων, του Ευρώ και της Ε.Ε., της Ευρώπης-φρούριο, της πλήρης επαναφοράς του κράτους έκτακτης ανάγκης κ.ά. Και βέβαια του σάπιου πολιτικού προσωπικού που τα υπηρετεί, των νέων και παλιών μνημονιακών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ.)

Ο φασισμός δεν μπορεί να νικηθεί και να ξεριζωθεί μέσω της νομικής οδού, των αστικών θεσμών της «δημοκρατίας» (ειδικά με τον μνημονιακό εξευτελισμό της!) και της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης. Η καταδίκη και φυλάκιση των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Π. Φύσσα και μεταναστών είναι απαραίτητη και πρέπει να παλέψουμε για να επιβληθεί. Αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται ένα ταξικό εργατικό μέτωπο που θα αποκρούει, θα αντιμετωπίζει πολιτικά και πρακτικά τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές, θα υπερασπίζεται στην πράξη τους αγωνιστές και τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Οι φασίστες πρέπει να τσακίζονται μαζί με τα μνημόνια και το κράτος έκτακτης ανάγκης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

2 σχόλια:

  1. Ελεύθερος είναι πλέον, ο φασίστας δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Την στιγμή μάλιστα που η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης της χρυσής αυγής είναι σε εξέλιξη. Μια δίκη που ξεκίνησε ύστερα από τον ξεσηκωμό και την οργή του λαού και της νεολαίας που πυροδότησε η δολοφονία του Παύλου.
    Το σύστημα έχει ανάγκη τέτοια μορφώματα και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα χρησιμοποιεί ως την μαύρη τους «εφεδρεία», για να συμβάλλει στο έργο της τρομοκράτησης και καταστολής σε όποιους αγώνες και ξεσπάσματα του λαού προκύπτουν.
    Ως πρόσχημα χρησιμοποίησαν το πέρας του 18μηνου προσωρινής κράτησης, και ότι όλα γίνανε ακριβώς όπως επιτάσσει ο νόμος. Ένας νόμος όμως που στην περίπτωση του Σακκά δεν ίσχυσε ποτέ κρατώντας τον φυλακισμένο για πάνω απο τριάντα μήνες αλλά και ούτε στην περίπτωση της ΑΤΤΙΚ που κυνηγούν και καταδικάζουν αγωνιστές με βάση τις πολιτικές τους απόψεις.
    Βλέπουμε ότι ''αδιάβλητη δικαιοσύνη τους'' αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις αυτές με δύο μέτρα και δύο σταθμά και κατά πώς τους βολεύει πολιτικά κρίνουνε και καταδικάζουν. Στο αντίποδα αφήνουν ελεύθερους, ανθρώπους σαν τους Κορκονέα (δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπολου), Μελίστα (δολοφόνο του Μιχάλη Καλτεζά), και Καλαμπόκα (δολοφόνο του Νίκου Τεμπονέρα).
    Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να καταδικαστεί ο φασίστας δολοφόνος. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να οργανωθούμε ενάντια στον φασισμό και μέσα από καθημερινούς αγώνες να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Να δείξουμε ότι τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί.

    Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΚΕ (μ-λ) - ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ !!!

    Ελεύθερος είναι πλέον, αν και με «περιοριστικούς όρους», ο φασίστας δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς. Με το πρόσχημα της επικείμενης παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, ενός ορίου που σε άλλες περιπτώσεις έχει καταπατηθεί με μεγάλη ευκολία, το Συμβούλιο Εφετών εισηγήθηκε και πέτυχε την αποφυλάκισή του.
    Την ίδια στιγμή που ακόμα εξελίσσεται και τραβάει σε μάκρος η δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, πληθαίνουν τα σημάδια υπαρκτών συστημικών μεθοδεύσεων, που αποσκοπούν στο να πέσουν οι φασίστες «στα μαλακά». Η διαδικασία της δίκης, άλλωστε, ξεκινώντας με πρωτοβουλία της ΝΔ το 2013, μετά την έκρηξη οργής του λαού και της νεολαίας που πυροδότησε η δολοφονία του Παύλου, ποτέ δεν είχε ως πραγματικό επίδικο την τιμωρία ή περιστολή της φασιστικής οργάνωσης. Εντασσόταν και εντάσσεται στους σχεδιασμούς αναμόρφωσης του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης και γι’ αυτό το λόγο γίνεται αντικείμενο κάθε λογής χειρισμών, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του συστήματος.
    Στη σημερινή συγκυρία, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τσαλαπατά τον κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία, εντείνει στο έπακρο την αντιλαϊκή επίθεση των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, καθώς και του ντόπιου κεφαλαίου. Η σκυτάλη που έχει πάρει με προθυμία από τους προκατόχους της σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν εξαντλείται σε αυτό. Παράλληλα, προωθεί με εντυπωσιακό ζήλο την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, τη θωράκιση του κράτους κόντρα στον «εχθρό»-λαό και τις αντιστάσεις του, σαν απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζόμενων μαζών. Η κήρυξη της Αθήνας σε κατάσταση πολιορκίας απέναντι στην αγανάκτηση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, τα χημικά στις διαδηλώσεις, οι δίκες και καταδίκες αγωνιστών, οι εισβολές των ΜΑΤ σε απεργίες χώρων δουλειάς, η επανίδρυση της μισητής ομάδας ΔΕΛΤΑ, είναι μερικά μόνο παραδείγματα που το πιστοποιούν.
    Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εντάσσεται και η δράση των φασιστών, η οποία μάλλον καθίσταται απαραίτητη για τις δυνάμεις του συστήματος. Χρειάζονται τη μαύρη τους «εφεδρεία», για να συμβάλλει στο έργο της τρομοκράτησης και καταστολής του λαού. Έχουν ανάγκη τη δημαγωγική και αποπροσανατολιστική παρέμβαση του φασισμού στον κόσμο της εργασίας, η οποία μέσα από ηχηρά και ρατσιστικά κηρύγματα τον οδηγεί στην πολυδιάσπαση και την υποταγή.
    Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσει τη νέα αυτή πρόκληση. Με μαζικούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, γα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για το τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.

    • ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!
    • ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!
    • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή