ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Βήματα Μπροστά Για Την Επαναστατική Αριστερά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, αρχίζοντας από την Παρασκευή το απόγευμα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα οργανώνει την ετήσια Συνδιάσκεψή του για το 2016. Και το επόμενο Σαββατοκύριακο ακολουθεί η τρίτη Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρόκειται για διαδικασίες που σηματοδοτούν βήματα μπροστά για την επαναστατική αριστερά σε μια κρίσιμη καμπή των εξελίξεων.

Η ετήσια Συνδιάσκεψη του ΣΕΚ (και παλιότερα της ΟΣΕ) είναι ένας θεσμός με σταθερή παρουσία από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστική η σύνθεση των αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί από τους τοπικούς πυρήνες φέτος: Ένα 2% των αντιπροσώπων έχει κομματική ηλικία πάνω από 40 χρόνια, το 6% μεταξύ 26 και 40 χρόνια, το 10% από 16 μέχρι 25, το 28% από 6 μέχρι 15, ενώ το 54% των αντιπροσώπων έχει ενταχθεί τα τελευταία έξη χρόνια.

Από αυτούς το 46% είναι γυναίκες και το 54% άντρες, χωρίς να χρειαστεί κάποια διαδικασία επιβολής ποσοστώσεων. Αντίστοιχα αντιπροσωπευτική είναι η εικόνα της προέλευσης των αντιπροσώπων από τους διάφορους χώρους. Περίπου το 55% είναι εργαζόμενοι, 30% φοιτητές, 2% συνταξιούχοι, 2% μαθητές. Ανάμεσα στους εργαζόμενους, ισχυρή παρουσία έχουν σύντροφοι και συντρόφισσες από τα Νοσοκομεία, την Εκπαίδευση αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα.


Αυτές είναι ελπιδοφόρες εικόνες για το άπλωμα και το ρίζωμα της επαναστατικής στρατηγικής σε όλα τα τμήματα του κινήματος που τόσο έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο. Η βαθιά κρίση που χαρακτηρίζει τον σημερινό καπιταλισμό σε όλα τα επίπεδα, στην οικονομία, στην πολιτική, στους διεθνείς ανταγωνισμούς, φέρνει το εργατικό κίνημα και την Αριστερά μπροστά σε κρίσιμες επιλογές διαρκώς. Καθώς η κρίση βαθαίνει, το ερώτημα «Ποιος δρόμος για την Αριστερά» γίνεται πιο πιεστικό.

Συμβολή

Οι απαντήσεις από τη σκοπιά της εργατικής ανατροπής είναι το κεντρικό μοτίβο των αναζητήσεων της Συνδιάσκεψης του ΣΕΚ και θα είναι μια συμβολή στις αναζητήσεις που χαρακτηρίζουν όλο τον κόσμο της Αριστεράς μπροστά στην τραγική κατάντια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πέρασε μια περίοδο δικής του κρίσης το προηγούμενο διάστημα, όπως φάνηκε και από την καθυστέρηση της Γ’΄Συνδιάσκεψης και από τις αποχωρήσεις ορισμένων συνιστωσών στις παραμονές των εκλογών του περασμένου Σεπτέμβρη. Ωστόσο, όχι μόνο άντεξε, αλλά έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πολύτιμο στήριγμα στις μάχες που ανοίγονται μπροστά μας.

Προχωράμε με αισιοδοξία για να χτίσουμε τη δύναμη της αριστεράς που μπορεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα του ρεφορμισμού και να ανοίξει το δρόμο της σοσιαλιστικής προοπτικής.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου