ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μπροστά στις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ακόμη μεγαλύτερη σημασία αποκτά η κοινή στάση των Κομμουνιστικών Κομμάτων ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.


Πρόσφατα, στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, η οποία συζήτησε με αντιπροσωπεία του ΚΚ, Τουρκία τις εξελίξεις στην περιοχή, την κατάσταση σε Ελλάδα και Τουρκία, τα καθήκοντα και τις εμπειρίες των κομμουνιστών στις δύο χώρες. Τα δύο ΚΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε Κοινή Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το πρόσχημα της μετανάστευσης.

Αναλυτικά η Κοινή Ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

Η συνεχιζόμενη εδώ και 5 χρόνια ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Τουρκίας, Ισραήλ και των μοναρχιών του Κόλπου στη Συρία, που έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στην προσφυγιά, στην εξαθλίωση εκατομμύρια άλλους, περνά σε μια νέα φάση όξυνσης. Αυτή της πιο φανερής εμπλοκής του ΝΑΤΟ και της προετοιμασίας πιθανών χερσαίων επιχειρήσεων.

Γίνεται φανερό πως η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, σε συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση, άλλαξε τα δεδομένα σε στρατιωτικό επίπεδο, γι' αυτό και το ΝΑΤΟ διευρύνει την παρουσία του στην περιοχή, μεταξύ άλλων μεταφέροντας μια ναυτική αρμάδα στο Αιγαίο με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Αυτοί που δημιούργησαν το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, τώρα το επικαλούνται για να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή. Ωστόσο, είναι πασίγνωστο πως οι αστικές τάξεις, οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, δεν έχουν καμία ευαισθησία για τους λαούς και το δράμα που περνάνε. Είναι υποκριτές! Πίσω από τα προσχήματά τους βρίσκεται η διαπάλη με την καπιταλιστική Ρωσία, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων, την εξασφάλιση γεωστρατηγικών θέσεων, τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους, των μεριδίων των αγορών καθώς και την αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της κυριαρχίας του κεφαλαίου στην περιοχή.

Τα ΚΚ σε Ελλάδα και Τουρκία καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους των δύο χωρών αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία, το ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τη στάση των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Τονίζουμε πως είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν τον πόλεμο των συμφερόντων των μονοπωλίων, που διεξάγεται με πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς όρους, αιματοκυλώντας τους λαούς.

Σημειώνουμε πως η συμμετοχή των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ στρέφεται κατά των δύο λαών και της ειρηνικής συμβίωσης, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο χωρών, επιδιώκει να παίξει το ρόλο του επιδιαιτητή στις σχέσεις των δύο χωρών και ταυτόχρονα είναι το "οπλισμένο χέρι" του ευρω-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού κατά άλλων λαών.

Καλούμε σε λαϊκή ετοιμότητα για να αποτρέψουμε την εμπλοκή των χωρών μας σε νέα ιμπεριαλιστικά μακελειά, τόσο σε πιθανά σενάρια που θα φέρνουν σε αντιπαράθεση τους λαούς μας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όσο και με τη συμμετοχή των χωρών μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που θα στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Όχι στη μετατροπή του Αιγαίου σε ΝΑΤΟικό "ορμητήριο".

Όχι στην υποκρισία της ιμπεριαλιστικής ΕΕ!

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου