ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Μπλόκο Στην Ποινικοποίηση Των Αγώνων


Το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαθέτει φυσικά και διώξεις κατά των κινητοποιήσεων και ποινικοποίησή τους. Αφού οι «αντιπροτάσεις» της κυβέρνησης δεν βρήκαν ανταπόκριση, όπως έγινε ή ελπίζει η κυβέρνηση να γίνει στη συνδιαλλαγή της με τις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, κινητοποιούνται τώρα τα «βαρέα όπλα». Με εντολή του Αρείου Πάγου κινητοποιούνται οι εισαγγελίες σε όλη τη χώρα για διώξεις εις βάρος των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα.
Αυτό είναι ένα κομμάτι του «παράλληλου προγράμματος»: ενώ η μνημονιακή κυβέρνηση καλωσορίζει και πάλι το ΔΝΤ και τις ανανεωμένες, σκληρότερες απαιτήσεις του από ένα λαό που στενάζει από τις πολιτικές λιτότητας, παράλληλα καταρρίπτει και τις τελευταίες αυταπάτες που μπορεί να υπήρξαν για το ρόλο της. Μνημόνιο μέχρι τέλος θέλουν, με ψίχουλα ελεημοσύνης για τους εργαζόμενους σε «παράλληλα προγράμματα» εξαθλίωσης, με συνεχείς δηλώσεις πίστης στο κοινωνικό «σφαγείο» της Ε.Ε. και του ευρώ.

Τώρα που ξεγυμνώνονται με την προειδοποίηση ποινικοποίησης των αγώνων (τι ειρωνεία, την ώρα που εξαγγέλλουν τη δήθεν «κατάργηση μαθητοδικείων»), είναι η ώρα ο αγώνας να κορυφωθεί ξανά και ξανά.

Η φτωομεσαία αγροτιά να δώσει τον τόνο στα μπλόκα, κόβοντας το δρόμο και στις «πρόθυμες» ηγεσίες του κλάδου και τους μεγαλοαγρότες που ελπίζουν σε διατήρηση των κερδών τους. Να συναντηθούν σε κοινό μέτωπο οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι αγρότες και να μην επιτρέψουν να φτάσει καν το νομοσχέδιο του ασφα-ληστρικού στη Βουλή.

Καμία δίωξη στις κινητοποιήσεις

Να βγουν μπροστά τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι γενικές συνελεύσεις και οι επιτροπές αγώνα. Καμία εμπιστοσύνη στις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που ελπίζουν ή και μεθοδεύουν «ηρωικές εξόδους», εις βάρος των εργατικών συμφερόντων.

Καμία αναμονή: 48ώρη γενική απεργία τώρα, συλλαλητήρια, αποκλεισμοί υπουργείων και δρόμων

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου