ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ξεσηκωμός Ενάντια Στο Νέο Μνημόνιο / Πριν

εφημερίδα ΠΡΙΝ, 29/11/2014
Καμιά αναμονή, σαρωτικό κύμα αγώνα τώρα!

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, σε συνεννόηση με την τρόικα και υπό τις ευλογίες του κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου), προετοιμάζεται να περάσει νέο πακέτο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, μέτρων τα οποία συνιστούν νέο Μνημόνιο – γέφυρα ανάμεσα στο προηγούμενο (που δήθεν «θα έφευγε») και το μόνιμο ευρωμνημόνιο. Τα σούπερ αντιδραστικά μέτρα που έρχονται (από τις αυξήσεις στα φάρμακα και τις περικοπές συντάξεων μέχρι την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία) αποσκοπούν να «δέσουν» το λαό και να κλιμακώσουν την αφαίμαξή του. Δεν είναι «υποχωρήσεις» της κυβέρνησης αλλά απαιτήσεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, καθώς και των τοκογλύφων – δανειστών. 

Σήμερα αποτελεί ζωτική ανάγκη για το λαϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, την ανυπόταχτη νεολαία να μην περάσει το νέο Μνημόνιο, να στείλουν στον αγύριστο τα μέτρα, την τρόικα και την κυβέρνηση. Σήμερα υπάρχει δυνατότητα να ηττηθεί η κυρίαρχη πολιτική, να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο και η κυβέρνησή του. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο μαζικός ξεσηκωμός και η δημιουργία σαρωτικού αγωνιστικού κύματος, με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, που θα στριμώξει άγρια την κυβέρνηση. Δεν ωφελεί σε τίποτα η εκλογική αναμονή και το βούλιαγμα στον καναπέ. Δεν μπορεί να βλέπει ο κόσμος αδρανής τους σίριαλ κίλερς κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ να καταστρέφουν παραπέρα τη ζωή του. 


Η αναμονή, είτε στο όνομα της εκλογικής διεξόδου είτε στο όνομα της κομματικής ενίσχυσης, μόνο το μαύρο μέτωπο ωφελεί. Οι μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς δεν θα περιμένουν πότε θα ετοιμαστούν τα νέα μέτρα, πότε θα έρθουν στη Βουλή, για να δώσουν τότε τη μάχη της τελευταίας στιγμής. Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού, της εξόρμησης στην εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό, για να συμβάλουν στο ξεδίπλωμα ενωτικών όσο και αποφασιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο πακέτο. 

Εδώ θα κριθεί κάθε δύναμη που μιλά στο όνομα της Αριστεράς και της ανατροπής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η κινητοποίηση στις 6 Δεκέμβρη θα αποτελέσει μια πρώτη παρέμβαση του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου