ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29 Για Την Εξέγερση Του Πολυτεχνείου

«Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν».

41 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973. Εξέγερση που σημάδεψε το λαικό κίνημα, την ελληνική κοινωνία, την μεταπολίτευση. Με πρωτοπόρες τις δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς έφτασε το αντιδικτατορικό κίνημα στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, που χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία έκφρασαν την οργή τους στην χούντα των συνταγματαρχών.

41 χρόνια και είμαστε όπως και τότε σε μια νέα «χούντα» κυβέρνησης, κεφαλαίου, τρόκιας που σαν γεράκια έχουν πέσει στην κοινωνική πλειοψηφία να αρπάξουν δικαιώματα και να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα.

41 χρόνια και το σύνθημα που επικράτησε στο Πολυτεχνείο 1973 «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι τόσο επίκαιρο αλλά και μπούσουλας για τους νέους αγώνες που πρέπει να διεξάγουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία.



ΨΩΜΙ : Σήμερα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης, χιλιάδες άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, κατάργηση 8ωρου….το ψωμί, το μεροκάματο έχει γίνει προνόμιο για τους «τυχερούς» που το έχουν. Στον 21ο αιώνα ποιος περίμενε πως θα γίνουμε δούλοι για ένα κομμάτι ψωμί που μας στερεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η υπεράσπιση του μεροκάματου, το δικαίωμα στην ζωή, ο αγώνας ενάντια στην φτώχεια και στην ανεργία…είναι αναπόσπαστη πάλη ενάντια στον αστικό κόσμο.

ΠΑΙΔΕΙΑ : Σήμερα που υποβαθμίζετε η δημόσια εκπαίδευση, το «νέο» (ταξικότερο) Λύκειο, το Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και των μπάτσων, η οικονομική ασφυξία των εκπαιδευτικών, η εντατικοποίηση των εκπαιδευόμενων…ελπίδα αποτελεί το νέο κίνημα των μαθητών και φοιτητών που εκδηλώνεται σε όλη την χώρα. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και της νεολαίας μπορούν να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ : Σήμερα για να περάσει η αστική πολιτική απαιτείται και η καταστολή και η κατάργηση δημοκρατικών ελευθεριών. Ο ολοκληρωτισμός απλώνεται παντού σε όλη την σφαίρα της καθημερινότητας. Τα αστικά δικαστήρια βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες, η κυβέρνηση στέλνει παντού και πάντα τα ΜΑΤ….οι αγώνες έχουν να αντιμετωπίσουν το «σκοτάδι» της αντίδρασης. Η «ελευθερία να μιλάς» αλλά «αυτά που λες να μην είναι ενοχλητικά»…είναι ο κανόνας της ελευθερίας τους….

Σήμερα, λοιπόν η ανυποχώρητη πάλη για ψωμί- παιδεία- ελευθερία είναι και αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία, ομορφότερη, για μια κοινωνίας ισότητας , αλληλεγγύης, ελευθερίας. Η επίθεση του κεφαλαίου – κράτους για να ξεπεράσει την δομική κρίση του απέναντι στην εργαζόμενη μάζα και κοινωνική πλειοψηφία μπορεί και πρέπει να ανατραπεί και να ανοίξει ο δρόμος προς μια άλλη κατεύθυνση….

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που εναντιώθηκαν στην χούντα με τους σημερινούς ανυποχώρητους αγώνες, αγώνες ανατρεπτικούς, αντικαπιταλιστικούς με στόχο να καταργήσουν την εκμετάλλευση, καταπίεση, αλλοτρίωση…

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29
13/11/2014
http://wwwpanthiras29.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου