ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η Εξέγερση Του Πολυτεχνείου 41 Χρόνια Σύμβολο Του Αγώνα Για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία



Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση μαζικής αντίστασης της νεολαίας και του λαού ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική διχτατορία και σηματοδότησε την αρχή του τέλους της. Η λαομίσητη διχτατορία έχοντας διαπράξει αναρίθμητα εγκλήματα εναντίον του ελληνικού λαού θα κατέρρεε 8 μήνες αργότερα, αφού προηγούμενα με το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο άναψε το πράσινο φως στην τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη ως σήμερα κατοχή.


Θα ακολουθήσει η πολιτική αλλαγή του Ιούλη του 1974 ανοίγοντας την περίοδο της “μεταπολίτευσης” και θα κατακτηθούν χάρη στον αγώνα και τις θυσίες του λαού συνδικαλιστικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες, που η ξενόδουλη ολιγαρχία και τα κόμματά της, έκαναν πάντα κάθε τι για να τα περιορίσουν, και σήμερα με τις σαρωτικές επιθέσεις τους κατά της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού, απροσχημάτιστα και ωμά τα ακρωτηριάζουν και επιδιώκουν να τα εκμηδενίσουν.



41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες της αντίδρασης να διαστρέψει, να καπηλευτεί, να συκοφαντήσει και να αφανίσει το Πολυτεχνείο, ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη παραμένει άσβηστος στη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας και των δημοκρατικών μαζών του εργαζόμενου λαού, ανυψώνοντας το Πολυτεχνείο σε διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

Ο αγώνας αυτός γίνεται εξαιρετικά επίκαιρος στις τωρινές συνθήκες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονιόδουλων κυβερνήσεων και των κάθε λογής υποτακτικών της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών και κηδεμόνων της, Ευρωπαίων και Αμερικανών. Στις συνθήκες που ο φασισμός έχει σηκώσει ξανά το κεφάλι ενώ εντείνεται η αντιδημοκρατική πολιτική και ο εκφασισμός του κράτους. Στις συνθήκες που δυναμώνει η απειλή του πολέμου στην περιοχή μας και σ' όλο τον κόσμο.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, βρίσκεται και σήμερα, όπως και τότε, πριν 41 χρόνια, όχι στο δρόμο που καλούν τα κηρύγματα της συνδιαλλαγής, της παραλυσίας και της υποταγής, αλλά στο δρόμο του Νοέμβρη, στο δρόμο της μαζικής αντίστασης της νεολαίας και του λαού, στο δρόμο του παλλαϊκού αγώνα.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας δε βρίσκεται στην προσαρμογή στα κελεύσματα του συστήματος της εξάρτησης και της υποτέλειας, στη διαχείριση μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην απραξία της αναμονής εκλογών και στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον αγώνα για να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επέλαση, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας της χώρας.
Ο αγωνιστικός δρόμος του λαού δε βρίσκεται στην αποκήρυξη του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, όπως κάνει από τις θέσεις ενός κούφιου αντικαπιταλισμού το ΚΚΕ, δε βρίσκεται στον εξωραϊσμό και τη συγκάλυψη “απ' τα αριστερά” του καθεστώτος της εξάρτησης και της υποτέλειας, αλλά στο δυνάμωμα και το αποφασιστικό ξεδίπλωμα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, για να σπάσουν τα δεσμά του ιμπεριαλισμού.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, εξαπολύοντας ξανά τώρα τους μηχανισμούς της κρατικής καταστολής, επιχειρεί προκαταβολικά με επιχειρήσεις τρομοκρατίας, να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Ο λαός θα δώσει τη δική του απάντηση:

Όλοι στον αγώνα

Κάτω η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ολιγαρχίας – ΕΕ – ΔΝΤ


ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου