ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Ώρα 12.00.....ΜΑΤ στην Νομική...

Την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ που μαζί με αστυνομικές κλούβες έχουν περικυκλώσει την Νομική Σχολή Αθήνας –κατόπιν εντολή του πρύτανη Φορτσάκη- για να αποτρέψουν την κατάληψη της καταγγέλλει η παράταξη Αριστερή Ενότητα Νομικής.
4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ τώρα έξω από τη Νομική. Ο Φορτσάκης επιβάλλει lock out της ΝΟΠΕ μέχρι τη Δευτέρα, δείχνοντας ότι φοβάται το φοιτητικό κίνημα και μέσα στο φόβο του υιοθετεί τις πιο σπασμωδικές, ολοκληρωτικές και αυταρχικές πρακτικές.

Ως Αριστερή Ενότητα Νομικής καταγγέλλουμε το πραξικοπηματικό lock-out που συντελείται αυτή τη στιγμή στη Νομική Σχολή Αθηνών η οποία είναι περικυκλωμένη από 4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ με εντολή του πρύτανη Φορτσάκη.


Φαίνεται πως οι 6 συνεχόμενες βδομάδες αγωνιστικών αποφάσεων του ΦΣ Νομικής οδηγούν τον τέως πρόεδρο της Νομικής νυν πρύτανη να καταφύγει στην ολοκληρωτική και αυταρχική πρακτική του lock-out για να εμποδίσει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13/11 κατάληψη της σχολής και τη διενέργεια εκδήλωσης εκ μέρους του ΦΣ για την παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο σήμερα, δείχνοντας πως ο αυταρχισμός του τότε αναγεννάτε στο τώρα μέσω της προσπάθειας παρεμπόδισης και τρομοκράτησης του αγώνα. Η Νομική σχολή όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός πρύτανη. Αντίθετα πρέπει και θα αγωνιστούμε να παραμείνει ανοιχτή στους φοιτητές, τις φοιτήτριες που παλεύουν για ένα άλλο πανεπιστήμιο και την αγωνιζόμενη κοινωνία που αντιστέκεται και παλεύει για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Καμία ανοχή στις πραξικοπηματικές ενέργειες του Φορτσάκη!

Καμία ανοχή στο σύγχρονο αυταρχισμό!

Όπως και τότε έτσι και τώρα τα όνειρά μας θα πάρουν εκδίκηση!


Εμείς δεν τρομοκρατούμαστε εντείνουμε τον αγώνα μας. Ούτε βήμα πίσω. Το Πανεπιστήμιο δεν ούτε θα γίνει το τσιφλίκι κανενός.

Σήμερα στις 8 π.μ. όλοι και όλες έξω από τη σχολή μας για να προστατέψουμε το άσυλο απέναντι στους απογόνους εκείνων που έστειλαν το τανκ στο Πολυτεχνείο!

Α.Ρ.Εν.Α

3 σχόλια:

 1. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/11 ΣΤΙΣ 8:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

  Από σήμερα οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονται έξω από τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ.
  Αυτή η κίνηση δεν είναι παρά ένα ξεκάθαρο χτύπημα στο δικαίωμα των φοιτητών να αποφασίζουν και να οργανώνουν την πάλη τους. Έρχεται κόντρα στην απόφαση του φοιτητικού συλλόγου Νομικής για κατάληψη της σχολής και συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, καθώς και στο κάλεσμα για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στην ΑΣΟΕΕ.
  Αυτή η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και των πρυτάνεων Φορτσάκη και Γάτσιου θα συναντήσει την αγωνιστική απάντηση του φοιτητικού κινήματος και συνολικά του λαού.

  Να απαντήσουμε δυναμικά στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή!
  Να υπερασπιστούμε το λαϊκό Άσυλο και τις συλλογικές διεκδικήσεις!
  Με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες θα νικήσουμε!

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kαταγγελία Αντινομίας-ΕΑΑΚ για το Lock Out της Νομικής
  -------------------------------------------------------------------------------------

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΗ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

  Με απόφαση του πρύτανη Φορτσάκη και της κυβέρνησης, η Νομική Σχολή Αθηνών έχει κλείσει από απόψε, Τετάρτη βράδυ, μέχρι τη Δευτέρα του Πολυτεχνείου, με κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει τη σχολή.

  Την ώρα που ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής μετά από 5 βδομάδες αγωνιστικών αποφάσεων και κινητοποιήσεων έχει πάρει από χτες νέα απόφαση για κατάληψη και εκδήλωση την Παρασκευή 3/11, ζητώντας ψωμί, παιδεία, ελευθερία στο σήμερα, οι πρυτανικές αρχές, όπως πάντα καλά προετοιμασμενες απέναντι στη δράση του Φοιτητικού Κινήματος, κλείνουν τη σχολή μια μέρα νωρίτερα, προσπαθώντας στην πράξη να ακυρώσουν την απόφαση του Φ.Σ Νομικής. Και όχι απλά κλείνουν τη σχολή, αλλά στέλνουν και 4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ(!) για να την «προστατεύσουν» από τον εχθρό, τους φοιτητές και την κοινωνία.

  Παράλληλα, το καθολικό κλείσιμο του κτιρίου της ΝΟΠΕ αποκλείει τη δυνατότητα από το ΦΣ του Πολιτικού να διεξάγει τη συνέλευσή του όπως είχε προγραμματίσει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το ΦΣ της ΑΣΟΕΕ αφού εκτός της Νομικής ΜΑΤ και λοκ άουτ επιστρατεύτηκαν για όλες τις σχολές του κέντρου και την Πρυτανεία.

  Άραγε πόσοι «αγανακτισμένοι φοιτητές και καθηγητές» θα έρθουν αύριο πρωί να διαμαρτυρηθούν που «κλείνει η σχολή τους»;

  Άραγε πότε θα γίνει κατανοητό πως, ανάμεσα στη βία του Κράτους και την αντί-βία της κοινωνίας που αγωνίζεται, πρέπει ο καθένας να πάρει θέση;

  ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

  Ο κυνισμός τους δεν έχει όρια. Κάποτε ο ισχυρός συμβολισμός του Πολυτεχνείου που εξέπνευσαν τα νεκρά σώματα των φοιτητών, εκείνων των «γνωστών-άγνωστων που έκαναν καταλήψεις», έβαζε ένα φρένο στον αυταρχισμό των «ανθρώπων» που δεν είναι παρά ομιλούντα όργανα του Κράτους και του Κεφαλαίου.

  Τώρα, ούτε τα προσχήματα.

  Άραγε θέλουν, σαν άλλη «χούντα», τη Δευτέρα του Πολυτεχνείου τους νέους νεκρούς φοιτητές που θα διεκδικήσουν και θα επανοικειοποιηθούν το δημόσιο χώρο του πανεπιστημίου;

  -ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ!

  -Καλούμε αύριο στις 8 το πρωί σε συγκέντρωση έξω από τη σχολή τη νεολαία και την κοινωνία να διεκδικήσουν το πανεπιστήμιο που τους ανήκει!

  antinomiaeaaknomikis.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με κλούβες της αστυνομίας και ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ έχει αποκλείσει τη Νομική Σχολή στο κέντρο της Αθήνας ο πρύτανης Φορτσάκης, προκειμένου να ματαιώσει την κατάληψή της από τους φοιτητές, την οποία αποφάσισε ο φοιτητικός σύλλογος, ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973. Ταυτόχρονα, το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε η πρυτανεία της σχολής, για να ματαιωθούν και εκεί οι εκδηλώσεις για τον Νοέμβρη.

  Είναι προφανές και για τον πλέον ανυποψίαστο πού αποσκοπούσε η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όσο είναι προφανές ότι η εξέγερση του Νοέμβρη δεν μπορεί να τιμάται με παρουσία των ΜΑΤ στις κλειστές σχολές.

  Αντιδρώντας στη φασιστικής έμπνευσης απόφαση του γελοίου πρύτανη, οι φοιτητές της Νομικής έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 8 το πρωί, συγκέντρωση στη σχολή τους, απαιτώντας την απομάκρυνση των δολοφονικών συμμοριών των ΜΑΤ.

  Πηγή : Βαθύ Κόκκινο

  ΑπάντησηΔιαγραφή