ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΟΙΝΟΦΥΤΑ Κινητοποίηση Tώρα Στην Eurodrip Ενάντια Στην Απόλυση Του Προέδρου Του Σωματείου


Μαζική παρέμβαση στην πύλη του εργοστασίου της Eurodrip στα Οινόφυτα, πραγματοποιούν από τα ξημερώματα εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών, απαιτώντας την ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου της Eurodrip, Γιώργου Νικολάου.



Εργαζόμενοι του εργοστασίου, συνάδελφοι τους και εκπρόσωποι συνδικάτων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Θήβας. Με συνθήματα, όπως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια να επιβάλει "σιωπή νεκροταφείου", να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση, το Σωματείο και την οργάνωση των εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση βρίσκονται αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Θήβας και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με επικεφαλής τους προέδρους, Κώστα Καπούλα και Αντώνη Κούκουρα αντίστοιχα, εκπρόσωποι συνδικάτων της Βοιωτίας και Εύβοιας, καθώς και εργαζόμενοι.

Παρευρίσκεται επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας. Η εργοδοσία της Eurodrip προχώρησε στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου, επιδιώκοντας να σταματήσει τη δράση του Σωματείου, που στο διάστημα της λειτουργίας του, διεκδικεί δυναμικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας μπροστά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με αυξήσεις στα μεροκάματα.

Το Σωματείο Εργαζομένων της Eurodrip καταγγέλλει το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία, καθώς από τα ξημερώματα, μαζί με το λεωφορείο που μετέφερε τους εργαζόμενους, έφτασαν και διευθυντικά στελέχη, πιέζοντας τους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά. Μάλιστα η εργοδοσία κάλεσε και την αστυνομία, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς τους συγκεντρωμένους.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου