ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΕΝΙΘ : Παρεμβάσεις Για Άμεσα Μέτρα Ενίσχυσης Των Παιδιατρικών Τμημάτων

 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Σε παρεμβάσεις στα νοσοκομεία προχωρά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης των παιδιατρικών τμημάτων.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 24 Γενάρη στις 8.30 π.μ. θα κάνει παρέμβαση στο Ιπποκράτειο και την Πέμπτη 26 Γενάρη στις 11 π.μ. στο «Γεννηματάς». 

«Τα θλιβερά περιστατικά της διακομιδής των παιδιών από Γρεβενά, Κοζάνη και Δράμα προς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Αθήνα και Πάτρα αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας, τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων, ακόμα και μικρών παιδιών. Στις τραγικές ελλείψεις και την υποστελέχωση στις δημόσιες δομές Υγείας για τον παιδιατρικό πληθυσμό, έρχεται να προστεθεί η αναμενόμενη εδώ και μήνες έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων, αλλά και οι ελλείψεις σε δεκάδες φάρμακα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα για το επόμενο διάστημα», σημειώνει η ΕΝΙΘ και απαιτεί:

  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εδώ και τώρα ενίσχυση των ΜΕΘ Παίδων και Νεογνών για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών του παιδιατρικού πληθυσμού, με ουσιαστική αύξηση του αριθμού τους για τη Βόρεια Ελλάδα και τη στελέχωσή τους με το επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Μέριμνα για άμεση ανάπτυξη υποδομών και εκπαίδευση επιστημονικού δυναμικού στον τομέα των εξειδικεύσεων της Παιδιατρικής. Αύξηση των κέντρων εκπαίδευσης για τις ήδη υπάρχουσες εξειδικεύσεις της Νεογνολογίας, Εντατικολογίας και Λοιμωξιολογίας.
  • Ανάπτυξη ολοκληρωμένου και επαρκούς κρατικού δικτύου παιδικής προστασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού. Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα προ των περικοπών και 10% αύξηση επί αυτών.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου