ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Κυκλοφόρησαν Οι Θέσεις Της ΠΕ Για Το 5ο Συνέδριο Του ΝΑΡ Για Την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση οι Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής για το 5ο Συνέδριο της οργάνωσης, το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί την άνοιξη του 2023, ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις. 

Πηγή : Πριν


Κάνουμε το επόμενο βήμα! Για ένα πολιτικό σχέδιο νέας κομμουνιστικής ελπίδας και επαναστατικής προοπτικής. Με αυτό το κεντρικό σύνθημα οι Θέσεις ανοίγουν τη συζήτηση για μια «συνολική στρατηγική απάντηση απέναντι στη βάρβαρη, δολοφονική και πιο επικίνδυνη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, στον κοινωνικό άνθρωπο και στον πολιτισμό, στην ίδια την ύπαρξη του πλανήτη γηˑ μια αντικαπιταλιστική κομμουνιστική απάντηση στο καπιταλιστικό “ΤΙΝΑ”, στη φτώχεια και στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση, στην αποξένωση και στην περιβαλλοντική καταστροφή. Για μια σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική και ελπίδα οικοδόμησης μιας κοινωνίας της εργατικής χειραφέτησης, της αυτοδιεύθυνσης των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών, της προόδου, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της φιλίας των λαών», όπως αναφέρεται στην Εισαγωγή.

Στόχος του ΝΑΡ είναι οι Θέσεις να αποτελέσουν υλικό για συζήτηση με τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της αριστεράς και του κινήματος, συμβάλλοντας στην ανάλυση της σύνθετης κατάστασης και των εξελίξεων, στην απάντηση των μεγάλων προκλήσεων που θέτει η εποχή μας.

Το δυναμικό του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α., με έμπνευση και αποφασιστικότητα θα δώσει τη μάχη να φτάσουν οι Θέσεις σε χιλιάδες ανθρώπους της δουλειάς, της μόρφωσης, της ανεργίας, στην πάσχουσα κοινωνία που αναζητά και αγωνίζεται.

«Με τις Θέσεις μας θέλουμε, μαζί με την πλατιά συζήτηση, να παρέμβουμε στις πολιτικές και κοινωνικές μάχες του επόμενου διαστήματος με σκοπό να ενισχυθεί σε όλα τα πεδία η εργατική πολιτική, η αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική αριστερά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με τη δημοσίευση των Θέσεων ξεκινάει ο προσυνεδριακός διάλογος και οι διαδικασίες προς το 5ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Η Επιτροπή προσυνεδριακού διαλόγου με ανακοίνωσή της τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσει τις διαδικασίες για τα άρθρα και κείμενα του δημόσιου διαλόγου.
 

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τη δημοσίευση των Θέσεων της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση έχει ως εξής:


Κυκλοφόρησαν οι Θέσεις της ΠΕ για το 5ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Για ένα πολιτικό σχέδιο νέας κομμουνιστικής ελπίδας και επαναστατικής προοπτικής

Η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση δίνει στη δημοσιότητα τις Θέσεις της για το 5ο Συνέδριο της οργάνωσης.

Στόχος είναι οι Θέσεις να αποτελέσουν υλικό για συζήτηση με τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της αριστεράς και του κινήματος, συμβάλλοντας στην ανάλυση της σύνθετης κατάστασης και των εξελίξεων, στην απάντηση των μεγάλων προκλήσεων που θέτει η εποχή μας.

Το δυναμικό του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α., με έμπνευση και αποφασιστικότητα θα δώσει τη μάχη να φτάσουν οι Θέσεις σε χιλιάδες ανθρώπους της δουλειάς, της μόρφωσης, της ανεργίας, στην πάσχουσα κοινωνία που αναζητά και αγωνίζεται.

Με τις Θέσεις μας θέλουμε, μαζί με την πλατιά συζήτηση, να παρέμβουμε στις πολιτικές και κοινωνικές μάχες του επόμενου διαστήματος με σκοπό να ενισχυθεί σε όλα τα πεδία η εργατική πολιτική, η αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική αριστερά.

Μέσα σε αυτές τις μάχες και τη δράση, το δυναμικό του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση φιλοδοξεί να απευθυνθεί στους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να γονιμοποιηθούν οι θέσεις και οι ιδέες σε ένα πολιτικό σχέδιο για μια νέα κομμουνιστική πολιτική και απάντηση στη σύγχρονη βαρβαρότητα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Να τεθεί μέσα στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα η ανάγκη και η δυνατότητα της σύγχρονης επαναστατικής προοπτικής.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμβολής στη συζήτηση για τις Θέσεις:

Στο δυναμικό που βαδίζουμε μαζί στην Πρωτοβουλία για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, ώστε να ολοκληρώσουμε τις επεξεργασίες και να κάνουμε τα επόμενα βήματα μας για μια νέα κομμουνιστική οργάνωση που απαιτεί η εποχή μας.

Στους αγωνιστές και αγωνίστριες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ανασυντάσσονται για να δώσουν αποφασιστικά τις πολιτικές μάχες, για να συνεχίσουμε και μετά την σημαντική πρόσφατη συνδιάσκεψη του μετώπου μας την πολιτική και προγραμματική συζήτηση για τη διαμόρφωση του μετώπου-πόλου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς.

Στον κόσμο της αριστεράς και του κινήματος, ιδιαίτερα σε όλους και όλες τις συναγωνίστριες και συναγωνιστές που συμμετέχουμε από κοινού στις εκατοντάδες κινήσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και σχήματα σε κλάδους, χώρους δουλειάς, δήμους και περιφέρειες, μετωπικές και θεματικές πρωτοβουλίες, ώστε να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο παρέμβασης από τη σκοπιά των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, για τη χειραφέτηση και απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Στο πολύμορφο ριζοσπαστικό δυναμικό της νέας γενιάς, στις τάσεις αντικαπιταλιστικής αναζήτησης και αντισυστημικής στάσης, για να γίνει ισχυρή και αποτελεσματική η αμφισβήτηση των εκμεταλλευτών και του συστήματός τους, για μια νέα απελευθερωτική κομμουνιστική προοπτική.

Με τη δημοσίευση των Θέσεων ξεκινάει ο προσυνεδριακός διάλογος και οι διαδικασίες προς το 5ο Συνέδριό μας, την άνοιξη 2023. Η Επιτροπή προσυνεδριακού διαλόγου με ανακοίνωσή της τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσει τις διαδικασίες για τα άρθρα και κείμενα του δημόσιου διαλόγου.

Η πλατιά δημόσια συζήτηση, οι διαδικασίες των οργανώσεων βάσης του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. σε όλη τη χώρα, οι εκδηλώσεις και συσκέψεις που θα διοργανωθούν, αποτελούν κρίσιμο συστατικό στοιχείο της διαδικασίας του συνεδρίου μας, ώστε η σύγχρονη κομμουνιστική αριστερά και το δυναμικό της να κάνει ένα σημαντικό βήμα στη συγκρότηση απάντησης, πολιτικού σχεδίου και μιας νέας Κομμουνιστικής Οργάνωσης, που να αντιστοιχούν στην εποχή μας.

Για να κάνουμε το επόμενο βήμα!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου