ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΜΕ Αλληλεγγύη Στην Απεργία Στην Κύπρο Στις 26 Γενάρη

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Κύπρου, την Παγκύπρια Ομοσπονδία Εργασίας ΠΕΟ, που με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου θα πραγματοποιήσει απεργία την Πέμπτη 26 Γενάρη με πορείες και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου για την υπεράσπιση της αναπροσαρμογής του Επιδόματος Διαβίωσης, δηλαδή του μηχανισμού αυτόματης αναπροσαρμογής των μισθών ανάλογα με το ποσοστό του πληθωρισμού, εκφράζει το ΠΑΜΕ.

«Επιχειρηματικοί όμιλοι, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις σε κάθε χώρα επιτίθενται στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ομίλων», σημειώνει το ΠΑΜΕ και προσθέτει ότι «οι εργάτες δεν πρέπει να δεχτούν τη φτωχοποίηση, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια. Μεγάλοι αγώνες και απεργίες αναπτύσσονται σε πολλές χώρες για αυξήσεις στους μισθούς. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους μας. Οι εργαζόμενοι της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και στήριξή μας στην απεργία των εργαζομένων της Κύπρου για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου