ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ο Πλεύρης Παραδίνει Την Ψυχική Υγεία Παιδιών Και Εφήβων Στα Χέρια Ιδιωτών /// της Κατερίνας Μάτσα

 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


της Κατερίνας Μάτσα

 

Δεν πέρασαν καν δυο μήνες από την ψήφιση του νόμου που χαρακτηρίστηκε από όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς φορείς ως «ταφόπλακα του ΕΣΥ», μια και ανοίγει διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ και ο υπουργός [κατά της Υγείας] Πλεύρης ξαναχτύπησε ! Ετοίμασε νομοσχέδιο με τον πομπώδη τίτλο: «Σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας» που κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη 17 Γενάρη στη Βουλή. Το νομοσχέδιο καθορίζει τις αποσπάσεις και τις μετακινήσεις του προσωπικού του ΕΣΥ, παρατείνοντας τη διάρκειά τους. Ορίζει μια επίσκεψη των παιδιών 6-12 ετών στον οδοντίατρο, τύπου dentist pass, στο πλαίσιο της πρόληψης της οδοντικής φροντίδας. Αναφέρεται, ακόμα, με ιδιαίτερο άρθρο, στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Σε αυτό το άρθρο ορίζεται ότι θα υλοποιηθεί από την αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Πρωτοβουλία για την παιδική ψυχική υγεία,» με σύμβουλο επί πληρωμή τη ΜΚΟ Child Mind Institute της Νέας Υόρκης, με ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ για «την ενίσχυση του τομέα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας στις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας». 

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι στα προβλήματα που δημιουργούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού όλων των κλάδων στις δομές ψυχικής υγείας παιδιού και εφήβου στο ΕΣΥ, τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα, η απουσία δημόσιων δομών και υπηρεσιών για εφήβους σε όλη τη χώρα, η λύση, κατά τον Υπουργό κατά της υγείας, θα δοθεί από… δύο ΜΚΟ(!), μια ντόπια και μια αμερικανική, που θα εκπαιδεύσουν τους επαγγελματίες, θα κάνουν έρευνα και θα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία!

Θα ήταν για γέλια αν δεν έκρυβε μέσα του τον κίνδυνο της άμεσης κατάργησης άλλου ενός τομέα του ΕΣΥ που προσφέρει, έστω και με προβλήματα και χάρη στην θυσία των υγειονομικών, υπηρεσίες. Τώρα και η φροντίδα της ψυχικής υγείας των πιο ευάλωτων υπάρξεων, των παιδιών και των εφήβων παραδίδεται βορά στο κεφάλαιο. 

Τα κοράκια της ψυχικής υγείας τρίβουν τα χέρια τους χάρη στην κυβέρνηση των χρυσοκάνθαρων, των “άμεσων αναθέσεων” στους ημετέρους και των ξέφρενων ιδιωτικοποιήσεων των πάντων…

Πηγή : Νέα Προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου