ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζεται Ο Αποκλεισμός Της ΒΙΟΜΕ Από Ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις

Αποκλεισμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας παραμένει το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Με μια μεγάλη επιχείρηση με εντολή εισαγγελέα και μετά από μηνυτήρια αναφορά του fund που αγόρασε το οικόπεδο της ΒΙΟΜΕ, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς το πρωί όλες τις εισόδους του εργοστασίου. Αποκλεισμένοι ήταν για ώρα εργαζόμενοι-ες που είχαν φτάσει για να πιάσουν δουλειά, ακόμη και στο κομμάτι του ακινήτου που δεν έχει εκπλειστηριαστεί. Εντός του εκπλειστηριασμένου χώρου του εργοστασίου βρίσκονται ακόμη μηχανήματα και υλικά παραγωγής της αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος που έχει συμπληρώσει δέκα χρόνια λειτουργίας.

Από τον Φεβρουάριο που έγινε ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός το εργοστάσιο βρίσκεται σε κίνδυνο υπό την απειλή του fund να περιφράξει και να εκκενώσει τον χώρο. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες συνεργεία προσπαθούν να τοποθετήσουν περίφραξη γύρω από το εκπλειστηριασμένο οικόπεδο ενώ αυτή τη στιγμή δικηγόροι της ΒΙΟΜΕ βρίσκονται στο χώρο.

Όπως έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ η επιθετική αυτή κίνηση γίνεται εν μέσω απαντήσεων που εκκρεμούν από την πλευρά του fund σε σχέση με τη λειτουργία του εγχειρήματος και μία μέρα πριν από τη διοργάνωση του Συνεργατικού Φεστιβάλ Coopenair.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αλληλέγγυους-ες πραγματοποιείται έξω από το κτίριο Zeda.

 

 
 
Πηγή : alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου