ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΟΛΟΣ Δύο Εργαζόμενοι Νεκροί

Την ώρα που ο Βόλος συνεχίζει να μετράει τις πληγές του από τις πλημμύρες, δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εργάζονταν, κυριακάτικα. Στο πρώτο εργατικό δυστύχημα σκοτώθηκε ένας 38χρονος και στο δεύτερο ένας 28χρονος εργάτης.
 
Ο 38χρονος έχασε τη ζωή του στο ναυπηγείο, στο Τρίκερι του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ναυπηγείο εκτελούσε εργασίες καθαρισμού μετά την πλημμύρα, όταν εγκλωβίστηκε στο σύρμα που τραβάει τα πλοία στη στεριά, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να βρει τραγικό θάνατο. Ο 38χρονος αλβανικής καταγωγής ήταν πατέρας δύο παιδιών, 5 και 11 ετών, και ζούσε με την οικογένειά του μόνιμα στο Τρίκερι.


Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε δεύτερο εργατικό δυστύχημα, στην Χαλυβουργία Βόλου, με θύμα έναν 28χρονο, που ασχολούνταν με συντήρηση μηχανήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, 0 28χρονος καταπλακώθηκε από πρέσα, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, το μηχάνημα μπήκε σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δύο εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλεύουν κυριακάτικα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση φέρνει ένα αντεργατικό έκτρωμα που νομιμοποιεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την εντατικοποίηση της εργασίας σε επίπεδα αποκτήνωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων.
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου