ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη - Πανεργατική Απεργία

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη - Πανεργατική απεργία 

 



Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη ΔΕΝ θα περάσει!
Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ Πλατεία Κλαυθμώνος



Απεργιακός ξεσηκωμός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα του Γεωργιάδη, που στόχο έχει να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να απαγορέψει ουσιαστικά την απεργία, φυλακίζοντας απεργούς.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, φέρνει τις επόμενες ημέρες για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη. Πρόκειται για μια μεγάλη επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη σε όλα τα επίπεδα και νέα δώρα για τα αφεντικά.

• Καταργεί το 8ωρο και φέρνει την εργασία μέχρι 13 ώρες τη μέρα. Ένας εργαζόμενος θα δουλεύει το 8ωρο του στο αφεντικό και μετά ένα ακόμη 5ωρο σε έναν εργολάβο που θα τον «νοικιάζει» στο ίδιο αφεντικό. Έτσι ο εργοδότης δε θα χρειάζεται να πληρώνει ούτε υπερωρίες ούτε τίποτε. Ουσιαστικά αυτό που λέει η κυβέρνηση είναι ότι αν δεν μπορείτε να ζήσετε από τον μισθό σας, δε θα κάνουμε αυξήσεις αλλά θα δουλεύετε μέχρι 13 ώρες για να μπορέσετε να έχετε εισόδημα που θα σας επιτρέπει να καλύψετε τις ανάγκες σας.

• Για τον κόσμο της ανεργίας, αντί για προσλήψεις στις ρημαγμένες υπηρεσίες και μονιμοποιήσεις των δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων, η κυβέρνηση φέρνει τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών» ή «κατά παραγγελία» των αφεντικών, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δε θα ξέρουν πότε και για πόσες ώρες θα δουλέψουν, ούτε τι χρήματα θα πάρουν. Απλά θα περιμένουν μια μέρα πριν ειδοποίηση από το αφεντικό.

• Και επειδή η κυβέρνηση ξέρει ότι η πολιτική της σημαίνει τεράστιες εργατικές αντιδράσεις, το νομοσχέδιο προσπαθεί να απαγορέψει ουσιαστικά τις απεργίες χτυπώντας τους απεργούς, μια που το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν κατάφερε ουσιαστικά να σταματήσει καμία απεργία. Γι αυτό απειλούν ότι όποιος απεργός είναι στην απεργιακή περιφρούρηση «ασκεί ψυχολογική βία» στους απεργοσπάστες και φυλακίζεται για 6 μήνες πληρώνοντας και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πανεργατική απεργία για να μην επιτρέψουμε καν στην κυβέρνηση να φέρει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή. Χρειαζόμαστε πανεργατική απεργία, για να τσακίσουμε την κυβέρνηση που με την πολιτική της έχει σπείρει τον θάνατο και την καταστροφή. Από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο και από το δάσος της Δαδιάς μέχρι τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ένοχος για όλη αυτήν την καταστροφή και τον θάνατο είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πολιτική της.

Η πολιτική που σκορπάει απλόχερα δις για εξοπλισμούς, για τη Φρόντεξ και το ΝΑΤΟ, για επιδοτήσεις στα αφεντικά και δε δίνει ούτε ψίχουλα για τη δασοπροστασία, για πυροσβεστικά μέσα, για προσλήψεις προσωπικού, για αντιπλημμυρική προστασία και για τους μισθούς μας. Είναι η πολιτική που προσπαθεί να στοχοποιήσει πρόσφυγες και δυναμώνει την ακροδεξιά. Η πολιτική ενός καταστροφικού συστήματος που για να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, τσακίζει το περιβάλλον και δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους.

Αυτήν την πολιτική και αυτήν την κυβέρνηση μπορούμε να τους τσακίσουμε. Ο Μητσοτάκης ανέβαλε την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη κάτω από τον φόβο των μαζικών αντιδράσεων. Η κρίση της κυβέρνησης χτυπάει κόκκινο και οι παραιτήσεις των υπουργών μέσα σε 100 μέρες διαδέχονται η μία την άλλη. Σε αυτές τις συνθήκες το ξεδίπλωμα του απεργιακού κινήματος της εργατικής τάξης, μπορεί να τσακίσει όλα τα σχέδια κυβέρνησης, αφεντικών και ΕΕ. Την προσπάθεια τους δηλαδή να βάλουν την εργατική τάξη να πληρώσει ξανά για την κρίση και την καταστροφή που φέρνουν οι πολιτικές τους.

Η πανεργατική απεργία να γίνει το βήμα για να κλιμακώσουμε με απεργίες διαρκείας σε όλους τους κλάδους. Στα Νοσοκομεία για να σώσουμε κόσμο από την υγειονομική βόμβα στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα. Στην Εκπαίδευση για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο. Στους ΟΤΑ για να μπορέσουν οι δήμοι να στηρίξουν τον κόσμο που έχει πληγεί από τις καταστροφές. Σε όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού για να σπάσουμε τη λιτότητα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και για να υπερασπίσουμε τη δυνατότητα μας να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
www.syntonismoskd.blogspot.gr • 6983 463840 • syntonismoskd@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου