ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Διαδήλωση Ενάντια Στην Άφιξη Μητσοτάκη : Σάββατο 16/9, 6μμ Άγαλμα Βενιζέλου – ΟΚΔΕ

 ΟΚΔΕ

 

 

Ακρίβεια, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή, Πλειστηριασμοί και Περιβαλλοντική Καταστροφή… Αυτό είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη! 

 

Μονόδρομος, η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μας!

 

Πριν καν συμπληρώσει 2 μήνες από την επανεκλογή της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ήδη υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας εξαιτίας του επιτελικού μπάχαλου. 25 νεκροί από τις πυρκαγιές, μέσα σε αυτούς και 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, ενώ δεκάδες χιλιάδες πυρόπληκτοι από την εγκληματική ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού. 12 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες, δεκάδες αγνοούμενοι, δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, τεράστιες εκτάσεις πνιγμένες κάτω από βούρκο και λάσπη. Σπίτια, περιουσίες και ζωές κατεστραμμένες εξαιτίας του δολοφονικού  επιτελικού κράτους. Καταστροφή που θα διαρκέσει για τουλάχιστον 5 χρόνια και ανέρχεται σε πάνω απο 1,5 % του ελληνικού ΑΕΠ. Οι νεκροί λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μη έγκαιρης διακομιδής τους σε νοσοκομείο, από τις αρχές του καλοκαιριού, έχουν ήδη φτάσει τους έξι. Και τέλος, δολοφονημένος 19χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ από Κροάτες νεοναζί, που η αστυνομία τους άφησε ανενόχλητους να σουλατσάρουν με μαχαίρια στο κέντρο της Αθήνας. Και όλα αυτά, ενώ είναι ακόμα νωπές οι πληγές των μαζικών κρατικών δολοφονιών σε Τέμπη και Πύλο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Μητσοτάκης έρχεται στην ΔΕΘ για να αναγγείλει το αιματοβαμμένο, κυβερνητικό του πρόγραμμα – σφαγείο. Φέρνει πάνω από 120 νέες «μεταρρυθμίσεις» – αντεργατικές επιθέσεις που διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο από κοινωνικές ανάγκες, εργατικό δίκαιο, ελευθερίες. Ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το χτύπημα α) της Παιδείας: Στοχεύει να καταργήσει το άρθρο 16, έχοντας ήδη βρει πρόθυμους συμμάχους (π.χ. ΠΑΣΟΚ κ.ά.). Παράλληλα, ο υπ. Παιδείας, Πιερρακάκης ανήγγειλε ένα νέο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα που θα καταργήσει τη δημόσια δωρεάν Μέριμνα των ΑΕΙ, θα γενικεύσει τα δίδακτρα, θα διαλύσει τα προγράμματα σπουδών και την επαγγελματική εκπαίδευση. β) της Υγείας: Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο υπ. Υγείας, Χρυσοχοΐδης, που τοποθετήθηκε σε αυτήν την θέση για να επισπεύσει το ξεπούλημα τομέων και υπηρεσιών της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Δεν είναι τυχαίο, που η κυβέρνηση κάνει λόγο για δημόσια υγεία, εξαφανίζοντας την λέξη «δωρεάν». γ) των Εργασιακών: Ο υπ. Εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης, έχει ανακοινώσει νέα σκληρά χτυπήματα, που ενισχύουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Η εξωφρενική δήλωση του για νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας, σε δύο εργοδότες, της οποίας η εφαρμογή, πέρα από ότι θα κάνει τις ζωές των εργαζομένων αβίωτες, συνιστά και κατάργηση του 8ώρου που κατακτήθηκε από το Σικάγο του 1886. Επίσης, το μέτρο του «δόκιμου εργαζόμενου», όπου οι εργοδότες θα ξεζουμίζουν εν είδη μαθητείας τους εργαζόμενους για έξι μήνες και μετά θα τους απολύουν – χωρίς αποζημίωση. Έτσι, χτυπιούνται σημαντικά οι Συμβάσεις Αορίστου στον ιδιωτικό τομέα.

Μπροστά μας έχουμε νέα κύματα ακρίβειας – πλειστηριασμών – καταστολής.

Οι φτωχές οικογένειες στενάζουν από την αυξανόμενη ακρίβεια σε ενέργεια, ενοίκια, τρόφιμα κ.ά. Μισθοί πείνας, οι «αυξήσεις» και τα «pass»-κοροϊδία δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες εισοδημάτων των εργαζομένων. Από Σεπτέμβρη έχουν ανακοινωθεί επιπλέον νέες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά έως και 20-30%, ενώ ταυτόχρονα θα κοπεί και αυτή η πενιχρή κρατική επιδότηση στην ενέργεια. Συνεπώς η θηλιά της ακρίβειας θα σφίξει επικίνδυνα εργαζόμενους και φτωχούς, που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διατροφή, θέρμανση, στέγαση κ.ά.

Παράλληλα, προχωράει ο πλειστηριασμός εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων στη χώρα, με τα περισσότερα να είναι πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών, που η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι αετονύχιδες των funds, τους αρπάζουν τα σπίτια για 1000€ πετώντας τους στον δρόμο.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο (συνάντηση Μητσοτάκη-Ζελένσκι), συνεχίζει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, ετοιμάζει νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ενισχύσει διαρκώς τις βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη χώρα, ο ελληνικός καπιταλισμός παίζει τον ρόλο του πιο «δεδομένου» σύμμαχου των ΗΠΑ, προσδοκώντας μία «έμπρακτη» στήριξη στην επικείμενη «διευθέτηση» των θαλασσίων ζωνών ή σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Συνοψίζοντας, για να αντιμετωπίσει την κοινωνική αγανάκτηση που γεννούν η ακρίβεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, γιγαντώνει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Την τελευταία τετραετία, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ, επιτέθηκαν με λύσσα σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό και νέο που αντιστάθηκε μπροστά στο σιδηρόφρακτο αστυνομικό κράτος του Μητσοτάκη, στις χουντο-απαγορεύσεις, την πανεπιστημιακή αστυνομία κ.ά., ενώ δεν ήταν λίγες οι κρατικές δολοφονίες (π.χ. Φραγκούλη, Σαμπάνη, Μάγγου, του 20χρονου Σύριου στη Λάρισα κ.ά.).

Ως εδώ! Να τους σταματήσουμε! Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σφοδρές ήττες στους εργαζόμενους, τους νέους και τους αγωνιστές. Ωστόσο, δεν είναι ανίκητη, ούτε έχει την άνεση διαρκώς να κλιμακώνει τις επιθέσεις προς τους «από κάτω». Γνωρίζει ότι η όξυνση της καταστολής, μαζί με την ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απειλή του πολέμου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε κοινωνικές εκρήξεις, όπως αυτές των Τεμπών και της Ν. Σμύρνης και αυτές φάνηκε πως δεν μπόρεσε να τις αντιμετωπίσει. Συνεπώς, η «σταθερότητα» και η «κυριαρχία του Μητσοτάκη» κάθονται πάνω σε νάρκες, που σκάνε, εκτεθειμένες σε σοκ και εκρήξεις. Καμία «σταθερότητα» δεν υπάρχει, όσο τα χρέη εκτινάσσονται και ο ελληνικός καπιταλισμός πνίγεται σε ένα διαρκές καθεστώς χρεοκοπίας, όσο εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων η γκιλοτίνα των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων, όσο η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο ΗΠΑ -ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας-Κίνας μεγαλώνει.

Κανένας εργαζόμενος και νέος, δεν είναι μόνος του μπροστά στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονιές, με αυτοοργάνωση και ταξική αλληλεγγύη. Να παλέψουμε με ταξική ενότητα και μαζικούς αγώνες, για τη συγκρότηση μίας νέας αγωνιστικής και επαναστατικής πρωτοπορίας, απαραίτητο όρο για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κινήματος. Μόνο έτσι μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να έχουμε μέλλον, είναι μονόδρομος! Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, μέσα από ένα μαζικό αγώνα διαρκείας που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε νεοφιλελεύθερο αντικαταστάτη της.

Μπορούμε να νικήσουμε με μια Αριστερά Επαναστατική!

Εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να γυρίσουμε οριστικά πλάτη στους ήδη τιμωρημένους ψεύτο-προοδευτικούς π.χ. ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχονταν εύκολες λύσεις και μετατράπηκαν σε μνημονιακότερους των μνημονιακών (προδοσία δημοψηφίσματος, 3ο μνημόνιο κ.ά.), αλλά και στο ρεφορμιστικό ΚΚΕ που μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξη και την αυτοοργάνωση των αγώνων, υιοθετεί τις εθνικιστικές θέσεις περί «κυριαρχικών δικαιωμάτων» για τον πόλεμο και επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται στα αριστερά του. Οι «δημοκρατίες» των πλουσίων, δεν πέφτουν με λόγια στη Βουλή, αλλά με ταξική ενότητα και ένα σχέδιο πάλης που θα ενώνει όλους αγώνες σε μία ενιαία ταξική σύγκρουση. Δεν φτάνει μία κυβερνητική αλλαγή, χρειάζεται μία κοινωνική ανατροπή. Με μία άλλη δομή εξουσίας, την Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Μια πραγματική εργατική δημοκρατία που θα ανοίξει τον δρόμο για την μόνη εναλλακτική, τον Σοσιαλισμό.

Αυξήσεις Μισθών-Συντάξεων. Βαριά φορολογία σε πλούσιους. Δημόσια Ενέργεια για όλους.

Στοπ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών

Πλαφόν και μειώσεις στις τιμές των βασικών αγαθών. Εθνικοποίηση ενέργειας, συγκοινωνιών και τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση.

Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες. Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους.

Όχι στους Εξοπλισμούς. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ. Καμία εμπλοκή στον πόλεμο! Σε Ελλάδα και Τουρκία, κοινός αγώνας ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.

Κάτω αντεργατικά μέτρα και Μνημόνια. 7ωρο – 5θήμερο – Σταθερή και πλήρη δουλειά για όλους. Διαγραφή του Χρέους. Έξω από το Ευρώ και από την ΕΕ του πολέμου και του ρατσισμού.

Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου