ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

BAZZAR : Τόσο Φθηνά Όσο Πουθενά Η Ζωή Των Εργαζομένων – Κινητοποίηση Στις 14/9 Κατά Απόλυσης

 

 Σε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα σούπερ μάρκετ Bazaar στο Γκύζη (Γεωργ. Κεδρηνού 69) καλεί ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων, η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση και άλλες συλλογικότητες ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα δικαιώματά του από την εργοδοσία.


Συγκεκριμένα την Πέμπτη 31 Αυγούστου απολύθηκε ο εργαζόμενος Ν. Α. από το σουπερμάρκετ Bazaar (υποκατάστημα Γκύζη), όπου δούλευε τους τελευταίους μήνες. Το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν είναι 24ωρης λειτουργίας και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η πρόφαση για την απόλυση ήταν η «μείωση προσωπικού». Προηγουμένως η διεύθυνση είχε ζητήσει από τον εργαζόμενο να υπογράψει ότι «αποχωρεί εθελοντικά»(!), κάτι που φυσικά δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά του.

Όμως, πώς είναι δυνατό να κάνει μείωση προσωπικού μια αλυσίδα καταστημάτων με τόσες ελλείψεις στο εργατικό της δυναμικό, που αναζητά κόσμο για πρόσληψη;

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην συγκεκριμένη αλυσίδα ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε εκδικητικά, καθώς είχε διαμαρτυρηθεί για αρκετά ζητήματα, για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Όπως φαίνεται στα BAZAAR η υποταγή και η πειθάρχηση χρησιμοποιείται για να αυξηθούν τα κέρδη των αφεντικών.
 
Από ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου