ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Διαμαρτυρία Αύριο Ενάντια Στην Απόλυση Δικηγόρου /// ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

 

Κινητοποίηση την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. έξω από το δικηγορικό γραφείο «Κ. Καραγκούνης & Συνεργάτες» (Βαλαωρίτου 18 - Αθήνα) διοργανώνει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, ενάντια στην απόλυση δικηγόρου.


Το Σωματείο καταγγέλλει την απόλυση δικηγόρου, μέλους του σωματείου, «επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία». «Ο εργοδότης αφού πρώτα προσπάθησε να "συνετίσει" τη συνάδελφο για να μην απεργήσει, αφού εκστόμισε απειλές "δεν θα φύγεις από το γραφείο, αλλά δεν θα αντέξεις το κλίμα", τελικά η δικηγόρος φρόντισε να ενημερωθεί από τη γραμματεία του γραφείου ότι απολύεται!» καταγγέλλει και προσθέτει:

«Αποδεικνύεται ότι για τους εργοδότες δεν είμαστε ούτε μια οικογένεια, ούτε "συνεργάτες", όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει. Αυτοί που μας ξεζουμίζουν από το πρωί ως το βράδυ, που εντατικοποιούν όλο και περισσότερο την εργασία μας, είναι οι ίδιοι που μας θεωρούν αναλώσιμους και αόρατους. Αξιοποιώντας το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο περί δικηγόρου "συνεργάτη" και την παντελή έλλειψη συγκροτημένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, δεν διστάζουν να απολύουν συναδέλφους που απεργούν, που παλεύουν για τις αξίες και τα ιδανικά τους μέσα από το σωματείο τους! Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και εμάς παθητικούς θεατές της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Έχουν αποθρασυνθεί, αξιοποιώντας ένα αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, που διαμόρφωσαν μαζί όλες οι κυβερνήσεις και κυριολεκτικά ξεζουμίζει μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους. Η οργή μας για μία ακόμα απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την οργάνωση περισσότερων συναδέλφων στο Σωματείο! Γιατί η συλλογική δράση και πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ, η μαζικοποίηση του Σωματείου μας, είναι η μόνη ασπίδα προστασίας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας».

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου