ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

ΚΚΕ Με Μεγάλη Συμμετοχή Η Παρουσίαση Του Βιβλίου Για Τα «Ζητήματα Ψυχικής Υγείας»

ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Ζητήματα Ψυχικής Υγείας. Σύγχρονες προσεγγίσεις - απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα σύστημα που σαπίζει», που διοργάνωσε η ΚΟΒ Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. 

Στην εκδήλωση την παρουσίαση του βιβλίου έκανε η Τατιάνα Λιβέρη, ειδικευόμενη Ψυχιατρικής, η οποία στάθηκε σε ένα βασικό ζήτημα, που αναδείχθηκε και από τις διεργασίες της ημερίδας, ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ψυχική υγεία του λαού σήμερα, έχει βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά. Από οικονομικής άποψης δηλαδή, η θεραπεία των ψυχικών διαταραχών είναι δαπανηρή αλλά πιο δαπανηρό είναι να αφεθούν αθεράπευτες.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Ρούμπου, ειδικευόμενη Ψυχιατρικής στο ΨΝΑ - ΔΑΦΝΙ, ανέδειξε την ιστορία της Λέρου και την διαχρονική συμβολή των Ελλήνων κομμουνιστών για την υπεράσπιση των ψυχικά πασχόντων.

Τέλος, τον λόγο πήρε η Γεωργία Κουρή, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα, Ψυχοπαιδαγωγός και πρόεδρος της ΠΟΜΕΕΑ, τονίζοντας πως για το ΚΚΕ η ικανοποίηση των ζωτικών αναγκών σε Υγεία, ψυχική υγεία και πρόνοια είναι στην προμετωπίδα του και αποτελούν κεντρικό στοιχείο του Προγράμματος για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Παράλληλα ανέδειξε την ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ για την ψυχική υγεία και επισήμανε ότι μπροστά στις επερχόμενες εκλογές αυτό που διακυβεύεται είναι η πραγματική σταθερότητα για τον λαό και αυτό προϋποθέτει αδύναμες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ισχυρό τον λαό και το κίνημά του, με πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ! 

Πηγή : 902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου