ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΕΕΚ : 75 Χρόνια ΝΑΚΜΠΑ

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, Δευτέρα 15 Μάη, 6 μ.μ.

 

75 χρόνια τώρα, ο λαός της Παλαιστίνης έχασε την γη του, τα σπίτια του, την λευτεριά του, ζώντας είτε εξόριστος είτε κάτω από την ισραηλινή σιωνιστική Κατοχή και σε καθεστώς απαρτχάιντ. Από το 1948, οι ιμπεριαλιστές της Δύσης, για τα δικά τους συμφέροντα και με πρόσχημα την γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί, έχοντας και την σύμφωνη γνώμη του Κρεμλίνου και του Στάλιν, εγκαθίδρυσαν σαν προγεφύρωμα το σιωνιστικό Κράτος του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, εξανδραποδίζοντας τον αραβικό παλαιστινιακό πληθυσμό.

75 χρόνια τώρα η τραγωδία συνεχίζεται με τον σιωνιστικό στρατό και τους ακροδεξιούς εποίκους να εξαπολύουν αδιάκοπα πογκρόμ κατά αμάχων, να προχωρούν σε κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, συλλήψεις και δολοφονίες Παλαιστινίων αγωνιστών, εγκλεισμό σε βάρβαρες φυλακές με συστηματικά βασανιστήρια, διαρκείς βομβαρδισμούς στη Γάζα και την Δυτική Όχθη, πολέμους στην ευρύτερη περιοχή. Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί των ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ, στηρίζουν το έγκλημα και η λεγόμενη “διεθνής κοινότητα” κλείνει μάτια κι αυτιά.

75 χρόνια, όμως και η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται. Ακατάβλητη, παρά τα πισώπλατα χτυπήματα και τις προδοσίες.

Πρόσφατα, μετά από 87 μέρες απεργίας πείνας ο μάρτυρας Χαντέρ Αντνάν έγινε ο νέος Μπόμπυ Σαντς, θυσιάζοντας την ζωή του στην υπόθεση της λευτεριάς του λαού του κι έγινε σύμβολο μάχης για τους καταπιεσμένους όπου γης.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού του διεφθαρμένου Νετανιάχου και των φασιστών συμμάχων του, για να αντιμετωπίσουν τον λαϊκό ξεσηκωμό αλλά και την εσωτερική διαλυτική κρίση του σιωνιστικού καθεστώτος με τις πρωτοφανείς μαζικές διαδηλώσεις Ισραηλινών Εβραίων τις τελευταίες 19 εβδομάδες, κλιμακώνει την κρατική τρομοκρατία με τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και την σφαγή αμάχων γυναικόπαιδων και γερόντων.

Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί Εβραίοι προσγειώνονται βίαια τώρα από την σιωνιστική φενάκη ότι θα τους προστάτευε ένα ρατστστικό κράτος από τον αντισημιτισμό. Βλέπουν να απειλούνται οι ελευθερίες τους από τους ίδιους τους κυβερνήτες τους. Όπως ήδη μια μειοψηφία φωνάζει στις διαδηλώσεις, γνωρίζουν απότομα ότι δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία όταν υπάρχει Κατοχή και απαρτχάιντ σε βάρος ενός άλλου λαού. Με όλες τις μεγάλες δυσκολίες ωριμάζουν οι όροι για μια ενότητα στην λαϊκή βάση πρωτοπόρων Παλαιστινίων Αράβων και Εβραίων στην πάλη για μια ελεύθερη και σοσιαλιστική δημοκρατία σε όλο το έδαφος της Παλαιστίνης, με πλήρη κατοχύρωση των εθνικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και με την συναδέλφωση Αράβων και Εβραίων εργαζομένων στην προοπτική μιας Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας της Μέσης Ανατολής.

Η εργατική τάξη κι ο λαός στην χώρα μας δεν μπορεί να μείνουν αδρανείς. Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο των ισραηλινών σιωνιστικών εγκλημάτων. Όλες οι αστικές κυβερνήσεις προπαντός η χούντα, οι υποτελείς σε ΝΑΤΟ και ΕΕ κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, οι κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάψανε ποτέ να συνεργάζονται στενά με το κράτος του Ισραήλ, τις μυστικές υπηρεσίες του, τους παρόχους τεχνολογίας παρακολούθησης όπως το περιβόητο Predator. Αλλά κι ο Τσίπρας σε επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική και στρατιωτική στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το σιωνιστικό κράτος συμμετέχοντας στην υλοποίηση του ενεργειακού αγωγού East Med, μετατρέποντας την χώρα σε άθυρμα της αμερικάνικης και ισραηλινής επιθετικής πολιτικής και των τυχοδιωκτισμών της ενάντια στους λαούς στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή, την Αφρική, το Ιράν, την Ασία…

Ο αγωνιζόμενος Παλαιστινιακός λαός που αψηφά τις σφαίρες των σιωνιστών δίνει σε όλους μας μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας. Η Παλαιστινιακή Επανάσταση είναι αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας επανάστασης για τη καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση, τον παγκόσμιο σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό. Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι δική μας υπόθεση, υπόθεση της διεθνούς εργατικής τάξης και όλων των λαών.

Απαιτούμε τον τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας. Καταδικάζουμε τους εποικισμούς και τον ξεριζωμό του Παλαιστινιακού λαού από τα εδάφη του.

– Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική του Ισραηλινού στρατού που καθημερινά δολοφονεί αγωνιστές της Παλαιστινιακής αντίστασης.

– Απαιτούμε τον τερματισμό κάθε σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι ιμπεριαλιστικές βάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ!

– ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 13/5/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου