ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Δεν Ξεχνάμε Τα Εγκλήματά Τους - Συνεχίζουμε Τους Αγώνες Μας : ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Φτάνουμε στην κάλπη μετά από μια προεκλογική περίοδο που σημαδεύτηκε από την προσπάθεια της κυβέρνησης να μας κάνει να ξεχάσουμε τα εγκλήματά τους. Μια κυβέρνηση που με τη λύσσα της υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών. Μια κυβέρνηση που ξαναέφερε τους μηχανισμούς της ΚΥΠ/ΕΥΠ στο προσκήνιο με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μια κυβέρνηση διαπλεκόμενη με τα πιο βρόμικα σεξιστικά κυκλώματα των βιαστών της αστυνομίας και της «καλής κοινωνίας». Μια κυβέρνηση που έχει πρότυπο τα «ευρωπαϊκά στάνταρ» την ώρα που η Ευρωβουλή έχει γίνει κανάλι για μίζες από το Κατάρ. Και βέβαια μια κυβέρνηση που πουλάει παραμύθια ότι θα πάμε μπροστά, την ώρα που ο πραγματικός μέσος μισθός των εργαζόμενων έχει πέσει 30% κάτω από εκεί που ήταν το 2007, πριν από 16 ολόκληρα χρόνια.


Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τα παραμύθια της Νέας Δημοκρατίας: τα κέρδη ανεβαίνουν και τα μεροκάματα πέφτουν. Τα κέρδη των εταιρειών που βρίσκονται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έχουν φτάσει σαν σύνολο τόσο ψηλά όσο σχεδόν ολόκληρη η μισθοδοσία των δημόσιων υπάλληλων! Αν βάλουμε χέρι στα κέρδη, μπορούμε να βρούμε τα λεφτά που χρειάζονται για να αυξήσουμε τους μισθούς και τις κοινωνικές δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Κι όμως, η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, αντί να ανοίγει αυτά τα ζητήματα, συζητάει για το αν το πρόγραμμά της είναι κοστολογημένο, αφήνοντας έτσι όλα τα περιθώρια στον Μητσοτάκη να θολώνει τα νερά. Ούτε λέξη για τα ρατσιστικά εγκλήματα της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων που πεθαίνουν στον φράχτη του Έβρου ή πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Ανέγγιχτα τα εξοπλιστικά προγράμματα που μας φορτώνει ο Μητσοτάκης παρέα με τον Μακρόν και τον Μπάιντεν. Ακόμα και τα σεξιστικά εγκλήματα της κυβέρνησης σε βάρος γυναικών και παιδιών έμειναν στο απυρόβλητο πηγαίνοντας προς τις κάλπες. Η ανάγκη για μαχητική ανατρεπτική αριστερή αντιπολίτευση σε όλα τα μέτωπα ξεπροβάλλει πιεστικά. Ένα δείγμα έδωσαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στις δικές τους εκλογές όπου βούλιαξαν τη ΔΑΠ καταγράφοντας μαζική στροφή αριστερά και στέλνοντας τα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κοντά στο 20%.

Ανατρεπτικό πρόγραμμα 

 

Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει στις βουλευτικές εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Προβάλλοντας τους αγώνες που δώσαμε μαζί, αναδεικνύοντας τα αιτήματα των απεργιών, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων και συνδέοντάς τα σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα. Ενάντια στις φονικές ιδιωτικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση για τα αρπακτικά που λεηλατούν τις δημόσιες επιχειρήσεις και επιβολή εργατικού ελέγχου. Λεφτά για νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και όχι για φρεγάτες και μαχητικά αεροπλάνα. Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες, στη φυλακή να κλείνουμε τους φασίστες και όχι στρατόπεδα-φυλακές για τους μετανάστες.


Έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα εργατικό κίνημα τόσο δυνατό ώστε να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνει ο κόσμος της δουλειάς. Ελάτε να παλέψουμε μαζί γι’ αυτήν την προοπτική, ελάτε να ψηφίσουμε μαζί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου