ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΚΕ, Ένα Κόμμα Όπου Όλοι Είναι Εργαζόμενοι Και Αγωνιστές

Της Κωνσταντίνας Κούνεβα*

Κ. Κούνεβα
Η οικονομική κρίση τα τελευταία 20 χρόνια γίνεται όλο και πιο σκληρή και δυσβάσταχτη. Τα μέτρα λιτότητας είναι εξοντωτικά, μας στερούν την αξιοπρέπεια, ενώ η έλλειψη κοινωνικού κράτους προκαλεί όλο και υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, αστέγων, ακραίας φτώχειας, εξαφάνιση της μέσης οικογένειας και αύξηση του αριθμού των πολύ φτωχών ανθρώπων. Το αποτέλεσμα των μέτρων μάς κάνει να υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στη δογματική εμμονή της λιτότητας. Πρέπει να διεκδικήσουμε ρυθμίσεις επειγόντως, για να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν δυνατότητες να συνεχίζουν τη ζωή τους αξιοπρεπώς.



Τελευταία έχουμε κάνει μεγάλο άλμα προς τα πίσω. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε, γιατί μας έχει πάει στον μεσαίωνα.

Τα πιο έντονα και επείγοντα θέματα είναι τα εργασιακά, τα δικαιώματα των γυναικών, αναπήρων, και πρέπει να ξανασυζητήσουμε τι είναι δημοκρατία, γιατί το κράτος είναι δημοκρατικό μόνο κατ' όνομα. Και το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να έχουμε ένα κοινωνικό κράτος.

Οι οικογένειες και οι νέοι δεν έχουν ελπίδα για το αύριο. Στα δικαστήρια δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου. Ασφάλεια στη ζωή δεν υπάρχει. Η πρώτη προτεραιότητα της εξουσίας δεν είναι οι ζωές μας.

Είμαστε μπροστά στις εκλογές, που θα γίνουν σε λίγες μέρες. Πρέπει να πάμε όλες και όλοι στην κάλπη και να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που δίνουν πραγματικούς αγώνες για όλες και όλους.

Έχω εμπειρία από τη συνδικαλιστική δράση, τη ζωή ως μετανάστρια και μονογονέας, και μάλιστα με αναπηρία πλέον, που με κάνει να αγωνίζομαι για τη βελτίωση της υγείας μου.

Συνεχίζω τον αγώνα για τα κοινά κοινωνικά προβλήματα. Αλλά και η εμπειρία μου από το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία και υπέρ της ψήφισης νομοθεσίας για κοινωνικό όφελος. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου, στηλίτευσα την κυρίαρχη άποψη ότι οι άνεργοι φταίνε για την ανεργία τους, οι φτωχοί για τη φτώχεια τους και οι ανάπηροι για την αναπηρία τους, και αγωνίστηκα για πολιτικές εις όφελος αυτών των κοινωνικών ομάδων.

Μου έγραφαν κάποιες συναδέλφισσες και συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, τα προηγούμενα χρόνια, να μην τους εγκαταλείψω, ότι έχουν ανάγκη να μπω μπροστά στους αγώνες. Και οι επόμενες εκλογές μαζί με το ΚΚΕ μάς δίνουν τη δυνατότητα αυτό να γίνει πράξη. Να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου, τις θέσεις μου και τη συνδικαλιστική εμπειρία για βελτίωση της ζωής όλων των υποβαθμισμένων ομάδων στην κοινωνία, με ένα Κόμμα στο οποίο είναι όλοι αγωνιστές.

* Η Κ. Κούνεβα είναι υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου